Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, koji je u izborima za predsjednika stranke podržavao Zlatka Komadinu, poručio je u subotu kako to što je zagrebački SDP glasovao suprotno onome za što se on u kampanji zauzimao ne smatra razlogom da podnese ostavku, a novom-starom predsjedniku Zoranu Milanoviću je čestitao na izbornoj pobjedi.

“Čestitam Zoranu Milanoviću. Očito da ljudi u SDP-u ne žele promjene. I to je to. A podnijet ću ostavku ukoliko izgubim lokalne izbore. Kada izgubite izbore među građanima onda podnesete ostavku. Ostavku ću podnijeti ako izgubim na izborima među građanima”, rekao je Bernardić.

Napomenuo je i kako sam nije bio kandidat na današnji izborima te dodao da će, ako izgubi na izborima za gradonačelnika podnjeti ostavku.

Ne boji se, kaže, nikakvog revanšizma u SDP-u te poručuje da kandidat za zagrebačkog gradonačelnika neće biti samo ukoliko mu članovi stranke ne daju povjerenje da se kandidira.

Upitan očekuje li razgovor s Milanovićem, Bernardić je uzvratio kako, “prije svega, očekuje razgovor s građanima Grada Zagreba, kao i dosad”.

Pojasnio je i razloge zbog kojih je podržao Komadinu rekavši kako je to bilo “za bolji i jači SDP, za SDP koji može biti realan protivnik sadašnjoj vladajućoj koaliciji i koji može pobijediti na sljedećim lokalnim i parlamentarnim izborima, kad god oni bili”.

Pri tom je podsjetio na stihove Olivera Dragojevića poručivši: “Da se opet rodim isti put bih izabrao”.

Nepravilnosti u izborima, kaže, bilo je, no priznao je i kako one “u većoj mjeri nisu utjecale na rezultat”.

Komentiraj

FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.