Dusko Jaramaz/PIXSELL

ZAVRŠEN PROSVJED U SAVSKOJ Glogoški: Odluka je bila jednoglasna, a šator seli u Muzej Domovinskog rata

Predsjednik Udruge 100%-tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine Đuro Glogoški danas je na konferenciji za novinare u braniteljskom šatoru ispred Ministarstva branitelja u Savskoj 66 proglasio kraj prosvjeda koji je trajao 555 dana. Poručio je kako je odluka o prekidu prosvjeda bila jednoglasna.

Glogoški je rekao kako je provjed približio branitelje, a šator postao institucija. “Do danas, 555. dana, prošle su stotine tisuća branitelja i onih koji su nam se obraćali za povjerenje. Možemo slobodno reći da je ovaj šator postao institucija, svakog smo saslušali i pročitali svako pismo koje su nam poslali”, rekao je Glogoški.

“Bilo je onih koji su omalovažavali branitelje, nazivajući ih smrdljivcima i govorili da lažu i nadamo se da se nikada više neće dogoditi da se takvi ljudi nađu na vlasti”, dodaje. Glogoški napominje kako je prvi zahtjev prosvjednika – smjena ‘trojke’ iz Ministarstva branitelja ispunjen. Drugi zahtjev da se sva ministarstva uključe u rješavanje problema branitelja i izrada jedinstvenog Zakona o pravima hrvatskih branitelja. Treći zahtjev bio je ustavni zakon.

Na pitanje kada će doći do donošenja ustavnog zakona, Glogoški je odgovorio: “Kad u Saboru ne budu oni koji mrze hrvatske branitelje, vjerujem da ćemo imati ustavni zakon”.

Naveo je zatim da su ispunjeni uvjeti s početka braniteljskog prosvjeda i da je zbog toga prosvjed okončan. Glogoški je dodao kako su braniteklji postali sastavni dio Ministastva te kako će sudjelovati u izradi zakona koji ih se tiču. “ostat ćemo dio društva, nećemo biti na margini, a bilo koja vlada koja će doći znat će da je šator otišao u povijest”, rekao je Glogoški.

Šator iz Savske biti će uklonjen za nekoliko dana, te preseljen u Muzej Domovinskog rata u Vukovar.

Komentiraj