Zatvoren jug Maksimira za derbi Dinama i Hajduka, gostujući navijači će biti na zapadnoj tribini

Na utakmici 34. kola HT Prve lige GNK Dinamo – HNK Hajduk, u nedjelju 12. srpnja s početkom u 21:05h na stadionu Maksimir bit će dozvoljen ulazak gledateljima.

Iz Dinama su obavijestili javnost o detaljima prodaje ulaznica za najveći derbi hrvatskog sporta, a priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Završen je pregled stadiona Maksimir od strane građevinskih stručnjaka kojim je utvrđeno da tribine zapad dolje i gore, kao i tribine sjever gore i dolje, nisu pretrpjele konstruktivna oštećenja koja bi ugrozila sigurnost korisnika te se iste mogu bez ograničenja koristiti za smještaj navijača na sportskim događajima.

U odnosu na tribinu istok utvrđena su određena oštećenja na samoj konstrukciji tribine te ista do provođenja sanacije neće biti korištena za sportske priredbe.

Na južnoj tribini nije došlo do vidljivih oštećenja uzrokovanih potresom, no postoji potreba za dodatnim statičkim izračunima te s obzirom na navedeno tribina privremeno ne može biti korištena za gledateljstvo.

Iz navedenih razloga, puni kapacitet stadiona Maksimir je 20 920 mjesta, a s obzirom na odluke nadležnih tijela o smanjenju kapaciteta na 1/3 zbog epidemije koronavirusa i iz sigurnosnih razloga, taj kapacitet za utakmicu GNK DINAMO – HNK HAJDUK bit će 5970 gledatelja. Po tribinama to znači: zapad dolje – 1656 od kojih 300 namijenjenih za navijačku skupinu HNK Hajduk; zapad gore – 967; sjever dolje – 1633; sjever gore – 1488.

Napominjemo da će navijači HNK Hajduk biti smješteni u posebno osiguranom sektoru 10 na tribini zapad dolje, odvojeni od domaćih navijača.”

Komentiraj