Zaharova tvrdi da je njemačko gospodarstvo na rubu bankrota: “Gori nam kuća”

Autor:

Wikimedia Commons

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova u ponedjeljak je izjavila kako je njemačko gospodarstvo na rubu bankrota.

“Stručnjaci su sigurni da su stagnacija i kriza u njemačkoj kemijskoj industriji gotovo nepovratni”, ustvrdila je Zaharova te dodala kako predstavnici kemijske industrije već javno traže od Scholza da zaustavi rast cijena struje. Po trenutnim cijenama, neće moći dugo izdržati.

“Gori nam kuća”, pišu biznismeni, kako navodi Zaharova.

“Njemačka ima novca za opskrbu streljivom kijevskih militanata, ali nema ni jedan euro  da pomogne vlastitom gospodarstvu. Njemački kancelar tjera kemijsku industriju zemlje u bankrot, što potencijalno dovodi do tisuća novih nezaposlenosti i proljetnih recesija. Ili je možda poskupljenje električne energije nekako povezano s prekidom najstabilnije trase opskrbe Njemačkom prije godinu dana?

Kad će službeni Berlin imati hrabrosti reći da sve to ima veze s činjenicom da su Sjeverni tok i Sjeverni tok-2 dignuti u zrak kao posljedica industrijskog terorističkog napada?”, pita se glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

 

 

 

OZNAKE: marija zaharova

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.