EPA/Raúl Martínez

Washington će sankcionirati strane organizacije koje pomažu Maduru

Washington će poduzeti mjere protiv stranih financijskih organizacija koje budu pomagale venezuelskom predsjedniku Nicolasu Maduru, rekao je u srijedu savjetnik za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika John Bolton.

“Sjedinjene Države upozoravaju strane financijske institucije da se izlažu mogućnosti uvođenja sankcija ukoliko pruže pomoć ilegalnim transakcijama u korist Nicolasa Madura i njegove korumpirane mreže”, napisao je Bolton u priopćenju.

“Nećemo pustiti Maduru da ukrade bogatstva venezuelskog naroda”, dodao je savjetnik Donalda Trumpa.

Washington je privremenim predsjednikom priznao oporbenog vođu Juana Guaidoa i pokušava pod svaku cijenu potjerati Nicolasa Madura, ali opcije su organičene jer Maduro ima podršku glavnog stožera oružanih snaga svoje zemlje.

U utorak je specijalni predstavnik Sjedinjenih Država za krizu u Venezueli Eliot Abrams, već najavio da će Washington uskoro uvesti nova ograničenja američkih viza onima koji podržavaju Nicolasa Madura.

On nije isključio da će nakon gospodarskih sankcija, američko ministarstvo financija odrediti sekundarne sankcije stranim tvrtkama, ili čak zemljama koje budu i dalje trgovale s venezuelskim entitetima koji su na američkoj crnoj listi.

Komentiraj