‘Vrijeme za Supermana je prošlo’

HINA/ Daniel KASAP

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u srijedu je za N1 komentirao ostavku Ante Ramljaka, izvanrednog Vladinog povjerenika za Agrokor.

Vrdoljak smatra da proces restrukturiranja mora ići u dva pravca. “Najvažniji je restrukturiranje duga i da sustav zajednio sa svim dobavljačima i partnerima može funkcionirati. Drugi su sami procesi unutar sustava Agrokora koji očito nisu bili na razini, jer ne bi došlo do ovakvog stanja. U takvim restrukturiranjima načina upravljanja i cijeloj korporativnoj higijeni koja treba doći u sustavu Agrokora može doći do novih investicija u profitabilnim kompanijama ili otpuštanja u nekim manje profitabilnim. Prosječni prirodni odljev je oko 4-5 posto. Najvažnija je srednjoročna održivost kompanije”, rekao je Vrdoljak.

Dodao je kako je interes Hrvatske stabilnost gospodarstva, održivost industrije i zaposlenost, i to ne samo u sustavu Agrokor, već i kod dobavljača. Vrdoljak kaže da ga živcira slika da cijeli sustav restrukturiranja ovisi o jednom čovjeku. “To nije istina. Mislim da je Ramljak radio nemoralne stvari i jasna mi je zainteresiranost javnosti i da se kao prioritet za njegov odlazak shvaćaju konzultantski ugovori”, kazao je.

Upitan je li došlo vrijeme za ‘Supermena’, kojeg je premijeru Plenkoviću nudio prošle godine, Vrdoljak odgovara: “Vrijeme za Supermana je prošlo. Sad treba doći razuman, stručan čovjek koji treba brzo ući u procese da dovrši procese”.

Komentiraj