Vrh SDP-a ne želi da se Željko Kolar treći put kandidira za župana Krapinsko-zagorske županije

Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije i neuspješni kandidat za predsjednika SDP-a na netom završenim unutarstranačkim izborima u toj stranci, još uvijek nije odlučio hoće li se na lokalnim izborima ponovno kandidirati za župana. Kolar je za Nacional izjavio kako će odluku donijeti do sredine prosinca, kada bi se u SDP-u trebali znati svi kandidati na lokalnim izborima koji će se održati u svibnju iduće godine. Kolar je potvrdio i da će svoj mandat odraditi do kraja, odnosno da ne namjerava aktivirati svoj mandat u Saboru prije lokalnih izbora iduće godine.

Kolar je tako demantirao informacije koje su se pojavile u krapinsko-zagorskom ogranku stranke koje je Nacionalu ispričao izvor dobro upućen u odnose u tom stranačkom ogranku SDP-a. Taj je izvor kazao da se među članovima SDP-a sve glasnije počelo spominjati da će Kolar nakon poraza od Peđe Grbina biti primoran aktivirati svoj zastupnički mandat, što bi značilo i ostavku na mjesto župana jer se te dvije funkcije ne mogu istovremeno obnašati. Po riječima tog izvora, vrh stranke smatra da je Kolar kao nositelj liste u 3. izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima ostvario loš rezultat i da je time izgubio pravo da se ponovno kandidira za župana Krapinsko-zagorske županije, u kojoj SDP tradicionalno dobro prolazi te već dugi niz godina ima svog župana. Kako se doznaje, vrh stranke bi kao kandidata za župana volio vidjeti Marka Vešligaja, uspješnog gradonačelnika Pregrade koji je ujedno i blizak s novim šefom SDP-a Grbinom.

Međutim, tu opciju za Nacional nije potvrdio ni izvor iz vrha SDP-a koji je rekao da nije čuo da bi Kolar aktivirao svoj zastupnički mandat, a i Kolar je otklonio mogućnost da se prije isteka mandata vrati u Sabor te da poziciju župana do lokalnih izbora prepusti svojoj zamjenici Jasni Petek:

„To se sigurno neće dogoditi. Postoji mogućnost da se neću kandidirati za treći mandat za župana, ali to ne znači da neću mandat odraditi do kraja. Ako se neću kandidirati za župana, onda ću se kandidirati za gradonačelnika Klanjca te ću aktivirati zastupnički mandat. Međutim, trenutno sam puno bliži opciji da se treći put kandidiram za župana Krapinsko-zagorske županije.“

Komentiraj