Vesna Škare Ožbolt: “Treća sam u Zagrebu, osvajam desetak posto”

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt ustvrdila je u srijedu da trenutno osvaja desetak posto birača u Zagrebu, što je, prema anketama, svrstava na treće mjesto sadašnjeg rejtinga najutjecajnijih kandidata.

Škare Ožbolt to je ustvrdila reagirajući na HDZ-ovu predizbornu anketu o kojoj je danas izvijestio Jutarnji list. Prema toj anketi, “uvjerljivo vodi Tomislav Tomašević iz političke platforme Možemo. On je dobio potporu 27 posto”. Slijedi kandidat SDP-a Joško Klisović koji, “prema tim podacima, dobiva između 12 i 13 posto, dok aktualni gradonačelnik Milan Bandić stoji prilično loše. HDZ-ova procjena je da on dobiva između 7 do 8 posto. Što se tiče HDZ-ovog kandidata Davora Filipovića, on je prema istraživanju svoje stranke na šest do sedam posto.”

U Facebook statusu kojim je reagirala na te vijesti, Škare Ožbolt prenijela je da su “neki mediji objavili dio interne ankete HDZ-a prema kojoj su navedena samo četiri kandidata Tomislav Tomašević, Joško Klisović, Milan Bandić i Davor Filipović koji zajedno nose 52 % glasova, dok onih koji nose 48% su izostavljeni.”

“Jutros su me iz Sabora zvali neki zastupnici čestitajući mi da sam treća sa 10-tak posto. Svjesna sam da će podmetanja biti, a još više ignoriranja. Nema veze, znam da ću nakon lokalnih izbora biti #gradonačelnica”, ustvrdila je kandidatkinja koja je svoju kandidaturu najavila u Nacionalu, još u kolovozu prošle godine.

Škare Ožbolt: ‘Kod mene kao gradonačelnice Zagreba kumovi neće raditi, a svjesna sam da ću gradsku blagajnu zateći praznu’

“Objavite cjelovitu anketu, ako imate petlje!”, zaključila je Škare Ožbolt svoj Facebook status.

Komentiraj