UŽIVO: U Zagrebu 47, u Splitu 23, ukupno dosad više od 130 novozaraženih

Petak, 14. kolovoza, bio je dosad najteži dan pandemije u Hrvatskoj, kada je zabilježeno 208 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Hrvatskoj je trenutno 961 bolesna osoba, od njih 106 u bolnici, a deset na respiratoru.

U Hrvatskoj je ukupno 6258 zaraženih koronavirusom, a preminulo je ukupno 163 ljudi.

Iz županijskih stožera civilne zaštite počeli su pristizati novi podaci.

Tijek događaja:

9:20 Dvoje je novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji, i oboje su mladi. Jedan je povratnik iz inozemstva bez simptoma, a drugi se, s  blažim simptomima, vratio s ljetovanja po Dalmaciji.

9:24 Deset novozaraženih zabilježeno je u Osječko-baranjskoj županiji, od kojih šest u Osijeku. Najviše je zaraženih između dvadeset i 28 godina starnosti. Na tom su području 242 osobe u samoizolaciji, od kojih je za sedamdeset samoizolacija određena jučer.

9:24 U Vukovarsko-srijemskoj županij pet je novozaraženih prema podacima do osam sati ujutro. Od tih pet, četvoro je iz Vinkovaca. .

9,29 Osoba iz Hrvatske Dubice zaražena je koronavirusom, što je u posljednja 24 sata jedini zabilježeni slučaj u Sisačko-moslovačkoj županiji.

10:01 Jedna osoba iz samoizolacije, bliski kontakt ranije zaraženog, pozitivna je u posljednja 24 sata u Istarskoj županiji, objavio je načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac.

10:29 Na području Splitsko-dalmatinske županije 31 je novooboljeli, a od toga 23 iz Splita. Od tih novozaraženih, šest su kontakti prethodno oboljeli, a ostali se epidemiološki obrađuju. Povrh tog broja, u Splitu su dijagnosticirane još četiri zaražene osobe s drugih područja Hrvatske.

10:46 Novih 47 slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Gradu Zagrebu u zadnja 24 sata, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Negativni na koronavirus su svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba.

11:02 Na području Šibensko-kninske županije osamnaest osoba oboljelo je od zarazne bolesti COVID-19 i jedna osoba iz Splitsko-dalmatinske županije koja trenutno boravi u Rogoznici. Od ukupno 18 oboljelih, jedanaest je iz Šibenika..

11:30 U protekla 24 sata na području Zagrebačke županije zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je trenutno aktivno 59 slučajeva oboljenja, izvijestio je u subotu Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije.

11:32 Deset novih koronavirusom zaraženih osoba bilježi u zadnja 24 sata Brodsko-posavska županija, a uglavnom je riječ o mladima koji su se vratili s ljetovanja na jadranskoj obali gdje su boravili u noćnim klubovima.

11:33 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji tri su nova slučaja zaraze koronavirusom, a svi su kontakti ranije oboljelih, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.istraživanje.

12:08 Prva zaražena osoba umrla je u Varaždinskoj županiji, koja u zadnja 24 sata bilježi tri nova slučaja zaraze, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

12:22 Tri su novooboljela u Međimurskoj županiji, a svi su ljetovale u Vodicama, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

13:09 U Krapinsko-zagorskoj županiji tri su novozaražene osobe koronavirusom, objavio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

13:12 U Karlovačkoj županiji sedam je novozaraženih osoba, dvije su kontakti ranije oboljelih, a za četiri traje epidemiološka obrada, rekli su iz županijskog Stožera civilne zaštite, apelirajući na odgovornost mladih čije su objave na društvenim mrežama ocijenili “neodgovornima i zato opasnima”.

Komentiraj