Screenshot/Mara Bratoš

Sljedeće izvedbe multimedijalnog projekta ‘Praznine’

Što kada ni uspješna karijera, ni stabilan obiteljski život pa čak ni vječna potraga za sobom ne mogu omogućiti dubinski mir? Do koje se granice sreća može mjeriti standardima drugih? Je li tragedija suvremenog društva imati više nego bilo koja generacija prije i, svemu unatoč, biti nesretan?

Na sceni HNK u Zagrebu, na teško i provokativno pitanje ”koliko puno smo prazni?”, odgovara umjetnička organizacija Odeon Art, koja u koprodukciji s HNK Zagreb i Školskom knjigom d.d. postavlja autorski projekt ‘Praznine’, kreativne producentice Ana Marije Žužul.

“Hrabrost suočavanja s vlastitim prazninama donosi istinsku puninu. Isto tako, hrabrost propitivanja umjetničkih granica donosi drukčiji izričaj te aktualni i novi sadržaj”, zaključila je producentica, koja se pojavljuje i u ulozi glumice. Da se radi o iznimno talentiranoj mladoj umjetnici, dokazuje ovaj multimedijalni projekt uz veliku težnju ka inkluzivnom teatru.

Uz kreativnu producenticu i glumicu Ana Mariju, u hrabrom pomicanju granica i preispitivanju praznina, učestvuju i ostali članovi autorskog tima – dramaturginja Kristina Kegljen, režiserka Morana Novosel te glumice Ana Vučak Veljača i Dubravka Lelas.

“U netipičnom izvedbenom prostoru, u tonskoj dvorani, bez uobičajene odvojenosti od izvođača, publika uranja u ovu interdisciplinarnu i inovativnu intermedijsku predstavu, u kojoj su tri protagonistice istodobno i slučajne sudionice. Njihove priče, ispričane pomoću različitih medija, govore o nesnalaženju u današnjem svijetu beskrajnih mogućnosti iluzija nametnutih s visoko estetiziranim slikama tuđih života, izbora i odluka, koje nekontrolirano konzumiramo na društvenim mrežama”, piše u najavi predstave.

Projekt ‘Praznine’ je premijerno prikazan početkom svibnja, dok će sljedeće izvedbe biti održane 23. svibnja, 1. lipnja, 8. lipnja i 15. lipnja.

Komentiraj