Ubojica iz Zaprešića: ‘U nevjerici sam gledao kako ide na tu kavu. Ubio sam je i njezinoj majci poslao poruku’

Autor:

04.03.2024.,Velika Gorica - Na Zupanijskom sudu u Velikoj Gorici pocelo je sudjenje Franji Juricu za tesko ubojstvo slijepe supruge. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Franji Juriću (30) sude zbog teškog ubojstva supruge Angele u lipnju prošle godine u Zaprešiću. Suprugu je napao nožem pa ju gušio ne bi li na kraju pokušao presuditi i sebi.

“Kriv sam. S nevjericom sam gledao kako se ona sprema da ide s njim na kavu. Pitao sam je zašto i kako može nakon svih onih slika koje je on poslao njezinim i mojim roditeljima. Na to mi ništa nije odgovorila nego se samo spremala. Potpuno mi se zamračilo zbog te njezine izdaje. Povrijedila me. I onda sam učinio užasno djelo.

Sjećam se jednog uboda i da sam je davio. Kad sam vidio što sam napravio, rasplakao sam se, drhtao sam i tresao se. Njezinoj majci sam nakon toga poslao poruku na mobitel kao i svojoj sestri kojoj sam napisao da je volim i da pazi na sebe. Odlučio sam se ubiti. Sebi sam ruke isjekao nožem pa sam se onesvijestio, a kad sam opet došao svijesti izrezao sam si vrat”, rekao je u svoju obranu i kroz suze, Franjo Jurić (29) kojem je na Županijskom sudu u Velikoj Gorici počelo suđenje zbog ubojstva slijepe supruge Angele (30).

Svirepi zločin u kojem joj je presudio s 25 poteza kuhinjskim nožem od kojih su 15 bile ubodne, šest rezne te četiri ubodno rezne rane, a na sve je još nesretnici rukom začepio nos i usta te joj stezao vrat, dogodio se u njihovu zajedničku stanu u Zaprešiću u noći s 18. na 19. lipnja prošle godine.

Hororu koji je zaprepastio kriminaliste dok su skupljali veliki broj dokaza u stanu prepunom krvi prethodilo je, tvrdi slabovidni Jurić koji se kreće s pomoću bijelog štapa, 15 mjeseci suprugine nevjere.

“Jako mi je žao što se to dogodilo. Povrijedio sam mnogo ljudi, njezine roditelje… Kažu da vrijeme liječi sve, ali ožiljci i praznina će me zauvijek podsjećati na užasan događaj”, zaključio je Jurić u svojoj obrani, piše Jutarnji list.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.