U vrtu londonske palače sljedeće godine bit će postavljen kip princeze Diane

 

Spomenik Diani, princezi od Walesa, kojeg su naručili vojvoda od Cambridgea i vojvoda od Sussexa – njeni sinovi William i Harry – bit će postavljen u vrtu londonske palače 1. srpnja sljedeće godine, na dan kada bi nikad prežaljena Diana proslavila svoj 60. rođendan.

Prinčevi su kip naručili 2017. godine kako bi obilježili 20. obljetnicu od njene smrti i kako bi ‘prepoznali njen pozitivan utjecaj’, objavila je Krnsingtonska palača.

U ponedjeljak se obilježava 23. obljetnica otkako je Diana poginula u prometnoj nesreći u Parizu. Kensingtonska palača priopćila je da je postavljanje spomenika odgodila pandemija koronavirusa, ali on će biti otkriven sljedeće godine. Kip je napravio umjetnik Ian Rank-Broadley, čiji se portret kraljice nalazi na britanskim kovanicama.

Podsjetimo, Diana je poginula 31. kolovoza 1997. godine, kada je William imao 15, a Harry 12 godina. U spomen na Dianu podignuto je nekoliko spomen-obillježja, uključujući memorijalno igralište u palači Kensington, Dianinu fontanu u Hyde Parku te šetnicu u palači St. James, piše BBC.

Komentiraj