U moru kod 3. maja pronađeno tijelo nestalog 78 – godišnjaka

Riječka Lučka kapetanija pronašla je sinoć mrtvo tijelo 78-godišnjeg muškarca za kojim se tragalo, u moru uz lukobran brodogradilišta 3. maj, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Tijelo 78-godišnjeg hrvatskog državljanina pronađeno je nedugo nakon što je za njim sinoć pokrenuta akcija traganja u riječkom akvatoriju temeljem dojave policije u Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u 18.44 sati. U potragu je odmah isplovio brod riječke Lučke kapetanije.

Nestanak je prijavio njegov sin, koji je adležne službe informirao kako mu je otac tijekom dana isplovio vlastitom brodicom, ali se nije vratio u predviđenom vremenu. njegova brodica pronađena je privezana za bovu, oko 20 metara od obale mjesne sportske lučice Kantrida, ali bez traga nestalome.

Nedugo nakon pokretanja akcije traganja, u četvrtak u 20:06, službenici Lučke kapetanije Rijeka dojavili su o pronalasku tijela nestaloga uz vanjsku stranu lukobrana brodogradilišta ‘3. Maj’, o čemu je obaviještena Postaja pomorske policije Rijeka, čiji službenici su preuzeli tijelo, priopćilo je Ministarstvo.

Komentiraj