U karanteni mu nije bilo dosadno: Australac postao kauboj, kostim i konja izradio od odbačenih papirnatih vreća

Unsplash/Jon Tyson

Australac, koji se vratio u domovinu iz Velike Britanije, je morao 14 dana provesti u karanteni u hotelu u glavnom gradu Brisbaneu.

Trećeg dana karantene došao je na zanimljivu ideju. Odlučio je od brojnih starih papirnatih vrećica za dostavu napraviti vlastiti kaubojski kostim i velikog papirnatog konja. Na konju od starog papira se može i jahati, jer je domišljati Australac vrećama obukao čvrstu dasku za peglanje, koja se nalazila u sobi. Osoblje hotela i ljudi u karanteni su bili iznenađeni kada su fotografije objavljene na društvenim mrežama, a svima se svidio ovaj umjetnički performans. Australčev profil društvenih mreža je postao vrlo popularan te svi ističu kako je na vrlo koristan način utrošio vrijeme tijekom karantene.

Mnogi umjetnici i dizajneri koriste razne odbačene materijale ili otpad za stvaranje svojih djela ili instalacija. Činjenica je da se i na ovaj način uspješno reciklira te se daje nova vrijednost materijalu. Osim metalnog i elektroničkog otpada, sve je popularnije korištenje sirovine reciklirane plastike, od koje nastaju umjetnički ili funkcionalni dizajnerski predmeti, kao što su stolice, ležaljke ili čak građevinski materijal.

Komentiraj