Šest navodnih pripadnika Islamske države uhićeno je u srijedu u Španjolskoj, Velikoj Britaniji i Njemačkoj, u okviru španjolske istrage o pojedincima koji nastoje regrutirati za račun Islamske države, objavio je Madrid.

Operacija, još uvijek u tijeku u srijedu ujutro, omogućila je uhićenje pripadnika te skupine sa sjedištem u Palma de Mallorci čiji je šef bio “salafistički imam”, uhićen u Velikoj Britaniji, po priopćenju ministarstva unutarnjih poslova.

Vjerski dužnosnik od 44 godine protiv kojega je izdan europski uhidbeni nalog uhićen je u Birminghamu, jednom od glavnih uporišta britanskih islamista, priopćila je lokalna policija.

Istraga je pokrenuta 2015. nakon što su na internetu otkrivene video-snimke o životu mladog muslimana s boravištem u Španjolskoj, opisujući njegovu indoktrinaciju do odlaska u Siriju.

Uz uhićenje u Birminghamu, četiri osobe su privedene u Palmi a jedna u Njemačkoj. U tijeku su premetačine u Njemačkoj i Velikoj Britaniji.

Komentiraj

FOTO:EPA/VICTOR LERENA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.