Novigrad – boutique destinacija šarmantne Istre

Autor:

FOTO: PROMO

Otkrijte privlačnost ovog istarskog raja, gdje se uživa u svim godišnjim dobima, a dani završavaju romantičnim zalascima sunca

Novigrad – Cittanova, jedan od bisera sjeverozapadne obale Istre, poziva vas na lutanje kroz šarene mediteranske ulice, na uživanje i rekreiranje uz more, vinograde i maslinike te na buđenje svih osjetila uz iznimnu eno-gastronomsku ponudu!

 Novigrad nudi bijeg od užurbanosti u miran gradić istarske obale, a ponuda lokalnih specijaliteta u vrhunskim restoranima puni baterije tijekom godišnjeg odmora ili vikend-predaha. Mali uređeni parkovi u starogradskoj jezgri i duga obalna šetnica vode vas uz plaže i rekreacijske zone gdje se u zelenim oazama, možete šetati, odmoriti na klupicama u hladu ili voziti bicikl bez gužvi.

FOTO: PROMO

U idiličnom okruženju Novigrada mali hoteli i pansioni s dozom luksuza i jednostavnosti nude izuzetno iskustvo odmora, ističući privlačnost tog šarmantnog gradića. Zbog malih kapaciteta pružaju mir potreban za odmor duše i tijela, čineći Novigrad idealnom boutique destinacijom. Novigradska gastronomska ponuda je na visokoj razini te prati ekskluzivnu notu malih boutique hotela s preporukama gastronomskih vodiča Michelin i Gault Millau te ponudom nagrađivanih uljara i maslinara. Restorani Damir & Ornela, Marina i Čok perjanice su istarske gastronomije, ali u starogradskoj jezgri i uz obalu ima još šarmantnih restorana koji nude poznate lokalne sezonske namirnice; što preferirate, capesante ili šparoge? A tek nagrađivani vinari i uljari…

Blu Mare je jedan od novijih malih hotela u Novigradu, smješten uz starogradsku jezgru, iznad plaže, a dizajnom prostora i 27 soba pruža potpuno opuštanje s divnim pogledima na morski zaljev.

Blu Mare, jedan od novijih malih hotela u Novigradu, smješten je uz starogradsku jezgru, iznad plaže, a dizajnom prostora i 27 soba pruža potpuno opuštanje. FOTO: PROMO

U zalascima sunca koji oduzimaju dah uživa se u dizajnerski uređenom hotelu Rivalmare Boutique. Dvanaest vrhunsko dizajniranih soba i jedan penthouse suite, uz veličanstveni pogled na more, pružit će vam uz dozu luksuza i opušteni odmor.

U hotelu Rivalmare Boutique može se uživati u dvanaest vrhunski dizajniranih soba i jednom penthouse suiteu, uz veličanstveni pogled na more. FOTO: PROMO

Na početku zelene šetnice smjestio se Palazzo Rainis Hotel & Spa, inspiriran vilom venecijanske obitelji Rainis izgrađenom na toj lokaciji oko 1900. godine. Spoj modernog i povijesnog zdanja daje posebnu dozu elegancije ovom boutique hotelu sa 16 luksuzno uređenih soba.

Palazzo Rainis Hotel & Spa, inspiriran vilom venecijanske obitelji Rainis izgrađenom na toj lokaciji oko 1900. godine, ima 16 luksuzno uređenih soba. FOTO: PROMO

Povijesnim karakterom odiše obiteljski hotel Cittar dugogodišnje tradicije. Taj hotel s 24 sobe smjestio se unutar zidina srednjovjekovnog Novigrada i gostima pruža jedinstveno opuštanje na zimskoj ostakljenoj terasi unutar zidina. U blizini se nalazi i hotel Vila Cittar, koji sa svojim stilski uređenim sobama s malenim balkonima i pogledom na grad osvaja goste intimnom atmosferom i elegancijom.

Hotel Vila Cittar sa svojim stilski uređenim sobama s malenim balkonima i pogledom na grad osvaja goste intimnom atmosferom i elegancijom. FOTO: PROMO

Na ulasku u grad smješten je obiteljski hotel Makin. Osvojit će vas svojom ugodnom terasom u bujnom, zelenom vrtu i podsjetiti na sve blagodati tišine. U osunčanom vrtu pored vanjskog bazena svakodnevica se brzo zaboravlja.

Nekoliko kilometara od Novigrada, u mjestu Kršin, smjestio se pansion Kolo. Ovaj šarmantan pansion s osam soba ponosan je na ugodno, zeleno okuženje s vanjskim bazenom i restoranom. Odmah pored pansiona prolazi uređena biciklistička staza kojom ćete, kroz maslinike i vinograde, brzo stići do mora.

Pansion Emaus nalazi se na ulasku u grad, 300 metara od obale u sjeni visokih mediteranskih borova. Raspolaže s 23 novoopremljene sobe, a u blizini je kompleks teniskih terena i betonsko nogometno igralište, što ga čini idealnim odredištem za sportske grupe i aktivne obitelji.

U uskim ulicama starogradske jezgre smjestio se mali obiteljski pansion Torci 18. Intimna atmosfera ovog šarmantnog pansiona vratit će vas u djetinjstvo. Uživat ćete u mirisu oleandra i ružmarina te obiteljskoj gostoljubivosti domaćina.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.