TUCAK: “Još ništa nismo napravili. Naš konačni cilj se zna”

Izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak bio je zadovoljan nakon još jedne uvjerljive pobjede svojih izabranika na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Južnoj Koreji. Hrvatska je, podsjetimo, u drugom kolu slavila protiv SAD-a sa 17:7.

“Moramo biti čvrsto s nogama na zemlji. Uživam kako igramo ovdje, to je ono čemu smo težili. S velikim smo ambicijama došli ovdje, a sada smo napravili prvi važan korak direktnim plasmanom u četvrtfinale izbjegavajući eliminacijske utakmice u osmini finala sa grupom gdje su Srbija, Crna Gora i Grčka, što bi bilo vrlo stresno već u osmini finala”, rekao je Tucak za HRT.

Dodao je kako igraju dobro, ali moraju ostati s obje noge čvrsto na zemlji. “Još ništa nismo napravili. Naš konačni cilj se ovdje zna, znači ostala su još tri koraka, Kazahstan je usputna stanica. Četvrtfinale će biti najvažniji korak, ako u tom danu odigraš loše, sve se briše i zaboravlja. Neću na to ni pomisliti, dapače, želim da budemo iz dana u dan bolji i da iz utakmice u utakmicu imamo još više izraženiji ovaj pobjednički stav koji trenutno imamo, a još je puno posla pred nama”, istaknuo je.

Trostruki strijelac protiv Amerikanaca Josip Vrlić kaže kako su od početka do kraja igrali vrlo koncentrirano i efikasno u napadu. “Treba ovo ostaviti iza nas jer sad tek počinje ono pravo. Svaku utakmicu shvaćamo ozbiljno, pripremit ćemo se i za Kazahstan i svom snagom dati sve od sebe”, kazao je.

Posljednju utakmicu u skupini protiv Kazahstana Hrvatska igra u petak, 19. srpnja u 13:30 sati.

Komentiraj