Triler “Smrt djevojčice sa žigicama” pogledalo više od 5.500 gledatelja

Autor:

12.09.2023., Zagreb - Zagrebacka premijera filma "Smrt djevojcice sa zigicama". Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Triler “Smrt djevojčice sa žigicama” Gorana Kulenovića, snimljen prema bestseleru Zorana Ferića, dosad je pogledalo više od 5.500 gledatelja.

Film “Smrt djevojčice sa žigicama” premijerno je prikazan na Pulskom Filmskom Festivalu, a potom i na Sarajevo Film Festivalu te je otvorio Rab Film Festival gdje je rasprodao čak pet projekcija i osvojio nagradu publike. Film je tako do današnjeg dana pogledalo 5.683 gledatelja, kaže se u priopćenju.

Radnja filma odvija se na otoku Rabu 1992. gdje je na plaži pronađeno unakaženo tijelo striptizete Marillene. Istragu vodi lokalni policajac Mungos u suradnji sa svojim dobrim prijateljem Ferom, s kojim dijeli tragičnu tajnu iz djetinjstva. Na otoku svatko svakog zna, nitko nije nevin i svi su potencijalni počinitelji, prema priopćenju Continental filma.

Redatelj filma je Goran Kulenović, tvorac hrvatskih serija “Bitange i princeze” i “Crno-bijeli svijet” te filma “Pjevajte nešto ljubavno”, najgledanijeg domaćeg film u kinima 2007. Scenarij filma izradio je zajedno s književnikom, autorom istoimenoga romana, Zoranom Ferićem.

Ozren Grabarić glumi Fera, povratnika na Rab, a Mungosa utjelovljuje Goran Navojec.

Živopisnu postavu otoka glume Jelena Lopatić, Iva Babić, Borko Perić, Slavko Juraga, Luka Petrušić, Slavko Sobin, Nikša Butijer i drugi.

Produkciju potpisuju Ivor Hadžiabdić i Antun Bahat iz Livada produkcije.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.