PAUL McCARTNEY Slavni Beatle postao prvi britanski glazbenik milijarder

Autor:

FILE - Paul McCartney performs at Glastonbury Festival in Worthy Farm, Somerset, England, Saturday, June 25, 2022. Paul McCartney is a billionaire Beatle. The former member of the Fab Four is the first British musician to be worth 1 billion pounds ($1.27 billion), according to figures released Friday, May 17, 2024. (Joel C Ryan/Invision/AP, File)

Joel C Ryan/Invision/AP

Sir Paul McCartney, član slavnog benda Beatles, postao je prvi britanski glazbenik koji je postao milijarder, donosi nova lista bogataša koju je objavio Sunday Times.
Bivši Beatle (81) povećao je svoje bogatstvo za 50 milijuna funti u protekloj godini zaradom od turneja, unosnom vrijednošću svog kataloga pjesama i time da je Beyoncé obradila njegovu pjesmu ”Blackbird” koju je napisao 1968., a sve to mu je pomoglo u tome da postigne status milijardera. McCartneyevo bogatstvo procjenjuje se na milijardu funti.
Lista je pokazala da se broj milijardera u Ujedinjenom Kraljevstvu smanjio na 165, s rekordnih 177 koliko ih je bilo 2022.
Gopi Hinduja i njegova obitelj ponovno su proglašeni najbogatijim ljudima u Ujedinjenom Kraljevstvu, a njihovo bogatstvo dosegnulo je 37,2 milijarde funti, što je najveće bogatstvo koje je Sunday Times u svojoj povijesti objavio na listi.
Sir Elton John, Lord Lloyd-Webber te David i Victoria Beckham su među nekim od poznatih imena na popisu, čije se bogatstvo procjenjuje na minimalno 350 milijuna funti.
Povećalo se i bogatstvo kralja Charlesa III., za 10 milijuna funti, na ukupno 610 milijuna, jer je rasla vrijednost njegovih nekretnina.
Ovogodišnji popis od 350 pojedinaca i obitelji zajedno imaju 795,3 milijarde funti, a Sunday Times tvrdi da je ta svota veća od ukupne vrijednosti gospodarstva Poljske.
Robert Watts, sastavljač liste bogataša Sunday Timesa, rekao je da ovogodišnja lista sugerira da je “britanskom milijarderskom bumu došao kraj”.
“Mnogi naši domaći poduzetnici vidjeli su kako im bogatstvo pada, a neki od globalnih superbogataša sele se iz zemlje”, dodao je.
Watts je rekao da se “tisuće Britanaca u životu u određenoj mjeri oslanjaju na superbogate”.
“Morat ćemo pričekati i vidjeti jesmo li dosegnuli vrhunac milijardera i što to znači za naše gospodarstvo”, dodao je.
Slično kao i prošle godine, nekoliko poznatih imena suočilo se sa “značajnim financijskim problemima”, piše Sunday Times.
Zbog teške godine za Virgin Money i tvrtku za svemirski turizam Galactic, bogatstvo Sir Richarda Bransona palo je na 2,4 milijarde funti, na razinu iz 2000. godine.
Sir Jim Ratcliffe koji je u veljači kupio 27,7% udjela u Manchester Unitedu za oko 1,25 milijardi funti, pretrpio je “značajne gubitke” i on je među najvećim gubicima na ovogodišnjem popisu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.