IVAN PENAVA Čelnik DP-a kaže kako poruka Pupovca da mu je Hrvatska domovina pokazuje da ‘pušu neki drugi vjetrovi’

Autor:

Ivan Penava

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava poručio je u petak u saborskoj raspravi da program nove Vlade, koju čine HDZ i DP, ima “sveobuhvatan pristup prema nacionalnim manjinama”.

Rekli smo da nema šanse da jedna nacionalna manjina da ima u bilo kojoj sferi niži standard življenja od bilo koga od nas. To je naša težnja, uz jasnu ogradu od političke stranke SDSS“, kazao je Penava.

‘Poruka koja mijenja narativ’

Ipak, pohvalio poruku predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca da mu je Hrvatska domovina.

„Slušajući kolegu Pupovca, rekao je jednu vrlo značajnu stvar, da mu je Hrvatska domovina. E, tu već osjećamo neke druge vjetrove koje pozdravljamo i koje mijenjaju taj narativ”, poručio je Penava.

‘Mnogima je krivo da je došlo do uspostave većine u Saboru’

Naglasio je kako u modernim demokracijama postoji nepisano pravilo da bi nakon parlamentarnih izbora trebalo biti 100 dana mira.

“Ovdje danas se teško, jednako kao i jučer, oteti dojmu da je mnogima krivo, da se mnogi ne mogu pomiriti s činjenicom što je došlo do uspostave većine u parlamentu, što je s jedne strane razumljivo”, ocijenio je Penava.

Kaže da osuđuju i fašizam i komunizam

Dotaknuo se i najave osnivanja muzeja žrtava totalitarnih režima, za kojeg se zalaže DP.

“Kad govorimo o muzeju koji će se baviti totalitarnim režimima, govorimo jasno i o osudi fašizma i nacizma, ali i komunizma. Ali, neki imaju problem s ovim potonjim. To govori puno više o njima, o njihovom mentalnom sklopu i o njihovoj agresivnosti”, zaključio je Penava.

TRESLA SE BRDA, RODIO SE PIŠ Ovo je dokaz da je Domovinski pokret pristao na – sve!

Odbacio je tvrdnje pojedinih saborskih zastupnika da Hrvatska klizi u fašizam.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.