Marko Lukunic/PIXSELL

TRAŽI ODGOVOR OD OSTOJIĆA Čičak: ‘Zašto su Matešu skinuli s liste potencijalnih članova Vijeća’

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) Ivan Zvonimir Čičak u petak je poslao upit predsjedniku saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranku Ostojiću “zašto su Zlatka Matešu skinuli s liste potencijalnih članova Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija.”

Čičak podsjeća da je HHO za Vijeće kandidirao svog člana, predsjednika Hrvatskoga olimpijskog saveza, Zlatka Matešu koji je bio i predsjednik Vlade RH.

No, Mateša se, prema pisanju medija, ne nalazi se na listi potencijalnih članova Vijeća, koji upravo prolaze procedure saslušanja pred Odborom.
“Molim Vas da nam javno odgovorite na temelju čega ste Zlatka Matešu skinuli s liste potencijalnih članova Vijeća”, upitao je predsjednik HHO-a predsjednika saborskog Odbora  Ostojića.
Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost saslušao je u četvrtak 25 kandidata za predsjednika i šest članova Vijeća za nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija, čije su kandidature bile pravovaljane.
Čija imena će biti poslana Hrvatskom saboru, koji u konačnici odlučuje tko će ući u Vijeće, Odbor u četvrtak nije odlučivao. Učinit će to nakon što njegov tročlani Pododbor razmotri sedam pristiglih žalbi i vidi treba li, možda, razgovarati i s nekima od podnositelja žalbi.

Komentiraj