Sanjin Strukic/PIXSELL

Termini dobiveni od Grada Zagreba koriste se za komercijalne tenis programe

Termini dobiveni od Grada Zagreba koriste se za komercijalne tenis programe, piše Zagreb.info.

Zagrebački internetski portal je već ranije pisao o temi “manipuliranja Programom javnih potreba od strane teniskih klubova, članova Zagrebačkog teniskog saveza”, kad su kroz razgovore s pojedincima otkrili kako “novac namijenjen djeci s ostvarenim vrhunskim rezultatima u tenisu, a isplaćen iz gradskog proračuna, završava u privatnim džepovima”.

Vrhunske rezultate su djeca, članovi kluba, ostvarila su na gradskoj ili državnoj razini, a “besplatni termini dobiveni od Grada trebali bi se koristiti u svrhu njihovog razvoja i unapređenja njihove sportske karijere”.

Roditelji djece su nezadovoljni te su odlučili otkriti da “klubovi besplatne termine koriste za svoje komercijalne programe poput škole tenisa ili pak, preprodaju termine po nižim cijenama…”.

“Sredstva se troše nenamjenski, najveći dio na zbrinjavanje pojedinih trenera, djelatnika unutar Saveza, a bez kontrole njihovog rada. ZTS a se sastoji od minimalno 80 posto vlasnika privatnih klubova koji su mašinerija koja interesno glasa za ovakvu situaciju“, rekao je roditelj jednog mladog tenisača te je ogorčen i na predsjednika ZTS–a, Franca Reginu.

Novinari Zagreb.info portala pišu kako su pokušali kontaktirati stručnu tajnicu ZTS–a, Ninu Majoli, poslali su upit Gradskom uredu za sport, poslali su molbu Zagrebačkom teniskom savezu za dostavom popisa trenera i odrađenih satnica…

Komentiraj