Sutra štrajkaju škole u tri županije – Vukovarsko-srijemskoj, Karlovačkoj i Zagrebačkoj

U pondjeljak u podne održana je konferencija za novinare sindikalnih čelnika, na kojoj je objavljeno kako će se štrajk u osnovnim i srednjim školama u utorak održati u tri hrvatske županije – Vukovarsko-srijemskoj, Karlovačkoj i Zagrebačkoj.

Na konferenciji su čelnici sindikata otkrili da je današnji odaziv 93,42 posto. Najavili su kako će se sutra medijima obratiti s Markovog trga.

”Od Vlade ne dolazi ni jedna riječ rješenja, nego samo odlaganje i skrivanje od problema. Najlakše će riješiti problem ako sudovi zabrane štrajk zbog ne znam čega. Zahtjevi nisu u skladu sa zakonom?”, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

“Čujemo da će Vlada osnovati novu skupinu Borg koja bi trebala razumjeti ova dva grafa koje razumiju svi koji su u štrajku”, rekao je Mihalinec pokazujući grafikone koje je objasnio prošlog tjedna na konferenciji za medije i koji jasno pokazuju zašto i koliko traže kad je riječ o povećanju plaća. “Zapanjuje nas i to da ministar rada obrazlaže što će te konzultantske kuće raditi, pa će pokušati sve podatke svesti na isti koeficijent. To je nezamislivo”, poručio je.

Na pitanje što će biti ako se Vlada obrati sudu i sud zabrani štrajk, Mihalinec kaže da će u tom slučaju štrajk morati prekinuti, ali da sindikati nikakvu pravnu osnovu za zabranu štrajka ne vide.

“Sutra ćemo otkriti detalje. U srijedu će se na Trgu sv. Marka organizirati neki događaj vezan uz štrajk, ali sve o tome ćemo reći sutra”, dodao je.

Komentiraj