SUTRA PROTIV ŠPANJOLACA: “Nema više umora, sad svi ginemo!”

Hrvatska rukometna reprezentacija sutra u 16 sati igra posljednju utakmicu grupne faze Europskog prvenstva. Izabranici Line Červara u šest utakmica imaju isto toliko pobjeda, te su osigurali polufinale još u subotu slavljem protiv Njemačke. U polufinalu je i Španjolska, a sutrašnjom utakmicom odlučit će se tko će na ljestvici završiti na prvom, a tko na drugom mjestu.

“Vrlo bitna utakmica, idemo pobijediti kako bismo završili prvi u skupini i išli na drugog tamo u drugoj skupini. Sve ovisi o nama, dobro se znamo sa Španjolcima, umora nema, za Hrvatsku se gine”, rekao je David Mandić.

Dodao je da su se glavne zvijezde reprezentacije jučer odmorile. “Mislim da ćemo biti spremni. Više nema odmora, idemo u polufinale, nema više toga da si umoran, sad svi ginemo”, poručio je, kako prenosi Index.

Matej Ašanin bio je jedan od boljih pojedinaca u jučerašnjoj utakmici protiv Češke. Imao je devet obrana. “Debitantsko prvenstvo za mene, napunilo me ovo jučer sa samopouzdanjem. Treba ti takva utakmica da se opustiš i pokažeš svoje pravo lice. Šego je i dalje prvi golman, ja sam tu da pomognem, mislim da svaka ekipa mora očekivati pomoć od oba golmana, tako da se nadam da ću i ja moći pomoći”, kazao je.

Ašanin je najavio sutrašnji sraz sa Španjolcima. “Neugodni su, imaju stvarno iskusne igrače, na svim pozicijama imaju svjetske klase. Igrati protiv takvih igrača je veliki motiv. No i mi imamo isti tip igrača u prvoj sedmorci. Ako budemo pravi, možemo im parirati i doći do pobjede. Idemo po pobjedu kako bismo završili prvi i probali izbjeći Norvešku, ali to je polufinale, tako da će biti teško protiv bilo koga”, poručio je.

Komentiraj