STIER “Ima slučajeva u Europi gdje nije ratificirana Istanbulska konvencija’

Saša Zinaja

Bivši ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier i politički taknik HDZ-a Davor Ivo Stier komentirao je u utorak za N1 ratifikaciju Istanbulske konvencije.

“Bio je zaključak HDZ-a da će se održati tematska sjednica…, ali ono što svi znamo je da su ova Vlada i saborska većina već sve one odredbe Istanbulske konvencije koje se tiču suzbijanja nasilja nad ženama u dobrom dijelu već pretočile u hrvatske zakone, čak i direktno citirajući Istanbulsku konvenciju, kao npr. Zakon o suzbijanju nasilja u obitelji. Ima tu i drugi dio koji se tiče rodne ideologije, promjene kurikuluma i obrazovnog sustava koji se ne tiču direktno suzbijanja nasilja, već se tiču tog spornog djela”, rekao je Stier.

Podsjetio je i kako predsjednik Europskog parlemaneta nije bio za ratifikaciju Istanbulske konvencije. “I nitko ga zato ne stavlja na križ. Ima tu slučajeva u Europi, socijaldemokratska vlada u Slovačkoj je rekla da neće ići s ratifikacijom. Zemlja koja je u eurozoni i u Schengenu je gledala što je najbolje za društvo i da ga ne podijeli ga već da se boriti za ono bitno, a to je suzbijanje nasilja nad ženama”, rekao je Stier.

Komentiraj