Sporni put u Albaniju: Povjerenstvo traži objašnjenja od Milanovića za prijevoz od 100 tisuća kuna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa tražit će od Ureda predsjednika dodatna pojašnjenja i dokumentaciju koja se tiče boravka Zorana Milanovića u Albaniji polovicom kolovoza.

“S jedne se strane naglašava da je privatni put, s druge se nama u odgovoru kaže da je službeni, dakle, to je neka činjenica koja je kontradiktorna i koju ćemo morati utvrđivati. Svakako nam trebaju dokumenti koji bi potkrijepili ono što piše”, izjavila je predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković za Dnevnik.hr

U Uredu predsjednika napisali si da je ondje boravio u sklopu svojih predsjedničkih obveza. Trošak putovanja, odnosno, prijevoza podmiren je iz proračuna, kao i u svim slučajevima kada putuje. Smještaj u rezidenciji bio je, tvrde, na račun albanskog domaćina.

Troškovi prijevoza 100 tisuća kuna

Ministarstvo obrane potvrdilo je da je predsjednik Republike od 11. do 14. kolovoza na raspolaganju imao vojni brod i helikopter u odlasku i povratku iz Albanije. Ukupni troškovi prijevoza iznose nešto više od 100 tisuća kuna, priopćio je MORH za Dnevnik Nove TV.

Komentiraj