HINA/ ik

Splitska policija uhvatila tri švercera mesom i duhanom, jedan od njih je policajac

Splitska policija u dva je odvojena slučaja uhitila trojicu muškaraca, među njima i jednog policajca, koji su izbjegavanjem carinskog nadzora u Hrvatsku iz BiH unijeli i na tržište pokušali staviti oko 75 kilograma mesa u prvom, odnosno 50 kilograma duhana u drugom slučaju.

Policija je izvijestila kako se dvojicu 34-godišnjaka, od kojih je jedan policajac, tereti da su 6. travnja na području BiH kupili oko 75 kilograma svježeg mesa, kojeg su zatim unijeli u Hrvatsku, izbjegavajući mjere policijskog i carinskog nadzora, a što je protivno odredbama Zakona o veterinarstvu.

Na taj su način počinili kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora te su kazneno prijavljeni. Protiv policajca je u tijeku i postupak udaljenja iz službe.

U drugom slučaju, osumnjičen je 23-godišnjak koji je, prema kaznenoj prijavi, 7. travnja iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prenio 50 kilograma rezanog duhana, izbjegavajući mjere policijskog i carinskog nadzora. Duhan je zatim prodao 42-godišnjaku, kojeg je policija istoga dana u večernjim satima na području Imotskog zatekla s duhanom.

Policija je protiv 42-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu zbog nedozvoljene trgovine, dok je 23-godišnjak prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora.

Komentiraj