Dioničari Varteksa na glavnoj su skupštini u petak prihvatili novi prijedlog dokapitalizacije, prema kojemu bi se povećanje temeljnog kapitala od minimalno 15 do maksimalno 35 milijuna kuna provelo izdavanjem najmanje 1,5 milijun, a najviše 3,5 milijuna novih redovnih dionica, nominale 10 kuna.

“Detalji načina i uvjeta upisa novih dionica utvrdit će se naknadno i putem javnog poziva zainteresiranim ulagateljima. Ovim načinom dokapitalizacije omogućeno je svim potencijalnim ulagateljima, kako onima koji su tu zainteresiranost iskazali prije, tako i svim mogućim novim ulagateljima da sudjeluju u dokapitalizaciji Varteksa. Kao podrška provedbi dokapitalizacije očekuje se i odluka ključnih banaka o odobrenju reprograma postojećih obveza po dugoročnom kreditu uz trogodišnji grace period i značajnije smanjenje kamatnih stopa”, navodi se u objavi varaždinske tekstilne tvrtke o održanoj skupštini.

Pritom se prenosi i izjava predsjednika Uprave Varteksa Zorana Košćeca kako će se provedbom predloženog načina dokapitalizacije osigurati radni kapital dostatan za dovršetak zacrtanih projekata restrukturiranja i razvojnih projekata te potpunu stabilizaciju poslovanja i osiguranje preduvjeta za održivi rast i razvoj poslovanja. “Značajniji pozitivni efekti na poslovanje društva očekuju se već u 2018. godini”, ističe Košćec.

Prema objavljenim odlukama s današnje skupštine, temeljni kapital Varteksa povećao bi se za najmanje 15 do najviše 35 milijuna kuna odnosno s 22,2 milijuna kuna na minimalno 37,2 do maksimalno 57,2 milijuna kuna.

To bi se povećanje provelo uplatom u novcu, unosom u pravima – pravo potraživanja, izdavanjem minimalno 1,5 milijun a maksimalno 3,5 milijuna novih redovnih dionica, pojedinačne nominalne vrijednosti 10 kuna.

Nove bi se dionice izdale “iznad pari” (iznad nominalne vrijednosti).

Upis novih dionica proveo bi se u dva kruga, prvi bi trajao do 15. siječnja 2018., a drugi do 29. siječnja 2018.

Sukladno odredbama Zakona o tržištu kapitala ne bi postojala objava objavljivanja prospekta, budući je ponuda i poziv za upis upućena ulagateljima koji će uplatiti ili unijeti pravo potraživanja od najmanje sto tisuća eura u kunskoj protuvrijednosti po ulagatelju, za svaku pojedinačnu ponudu, navodi se u objavljenim odlukama sa skupštine.

Komentiraj

Podijeli objavu
Prethodni članakFekir i Melo na Barcinoj listi želja
Sljedeći članakTrump želi napakostiti Amazonu
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.