Serijal Zvjezdane staze stekao je kultni status, a prva epizoda emitirana je 1966. godine

Prva epizoda znanstveno-fantastičnog serijala Zvjezdane staze (Star Trek) emitirana je 8. rujna 1966. godine. Epizoda je imala naziv The Man Trap’, a emitirana je na televizijskoj mreži NBC. Serija je pratila pustolovine posade međuzvjezdanog broda Enterprisea pod zapovijedništvom kapetana Jamesa Tiberiusa Kirka (William Shatner). Ostali članovi posade su: prvi časnik Spock (Leonard Nimoy), strojar Scotty (James Doohan), doktor McCoy (DeForest Kelley), kormilar Hikaru Sulu (George Takei), Pavel Chekov (Walter Koenig) i časnica za komunikacije Uhura (Nichelle Nichols). Posada je bila na petogodišnjem zadatku istraživanja svemira. Za vrijeme zadatka nailaze na mnoge pustolovine, živa bića i anomalije u svemiru.

Radnja te prve epizode ‘The Man Trap’ oblikovana je oko neobičnog vanzemaljskog čudovišta koje je moglo poprimiti oblik čovjeka, a napadalo je ljude radi soli u njihovim tijelima. Epizoda je trajala 50 minuta, a snimljena je u kolor tehnici.

Zvjezdane staze uskoro će steći kultni status te biti jedan od najdugovječnijih tv serijala, a snimljeno je i desetak igranih fimova.

Komentiraj