FaH

RAT PRIOPĆENJIMA: HDZ nije demantirao da Predsjedništvo nije znalo za pozajmicu, Plenković traži očitovanje

Nakon ekskluzivnog otrkića Nacionala o pozajmici od 4,2 milijuna kuna koju je HDZ dobio od Prvog plinarskog društva i ekskluzivnog intervjua s prvim čovjekom PPD-a Pavlom Vujnovcem koji je za Nacional potvrdio da je pozajmicu HDZ-u dao na molbu tadašnjeg glavnog tajnika stranke Milijana Brkića, iz HDZ-a su poslali priopćenje za javnost u kojem pokušavaju insinuirati kako je u toj priči bilo medijskih podmetanja.

Nacional je, naime, objavio da je glavni tajnik stranke Milijan Brkić odluku o pozajmici donio bez znanja Predsjedništva stranke, a u HDZ-u su to neuspješno pokušali demantirati. Naime, u priopćenju između ostalog navode sljedeće:
“Upozoravamo javnost da svi oni koji ovih dana pokušavaju uvjeravati novinare da su pozajmice uzimane bez znanja bivšeg predsjednika HDZ-a i bez usvajanja financijskih izvješća na sjednicama Predsjedništva HDZ-a, iznose bezočnu laž, a time zacijelo čine i kazneno djelo.”

Drugim riječima, HDZ je potvrdio da je Predsjedništvo stranke samo usvojilo financijsko izvješće, ali tek nakon što su pozajmice podignute. Nacional je HDZ-u uputio dodatni upit s molbom da objasne je li Predsjedništvo unaprijed bilo upoznato s podizanjem pozajmica ili s podatkom o tome kod koga će se i s kojom kamatom iste podići.

Isto tako, Nacional nije napisao da Tomislav Karamarko nije bio upoznat s podizanjem pozajmica. Upravo suprotno, Nacional je napisao da bi bilo naivno misliti da Karamarko s time nije bio upoznat, ali da na ugovorima o pozajmici nema njegovog potpisa već je iste potpisao Milijan Brkić kao glavni tajnik.

Gotovo istovremeno kad i priopćenje iz središnjice HDZ-a, stiglo je i priopćenje Andreja Plenkovića i to iz njegovog izbornog stožera. Plenković je kao kandidat za predsjednika HDZ-a zatražio od aktualnog glavnog tajnika stranke Domagoja Miloševića detaljno izvješće o financiranju stranačkih aktivnosti te istaknuo da se zalaže za transparentnost u financiranju i radu svih stranačkih tijela te odgovornost pojedinaca koji obnašaju stranačke dužnosti.

Komentiraj