Marko Prpic/PIXSELL

RASKOL SAVEZA ZA HRVATSKU: HDSSB u drugom krugu ne podržava Kolindu Grabar-Kitarović

Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje kao jedan od bitnih članova Saveza za Hrvatsku u drugom izbornom krugu, kako doznaje Nacional, javno neće podržati ni Ivu Josipovića ni Kolindu Grabar-Kitarović.

 

 

  • ‘Očekivali smo bolji rezultat jer nam se čini da je naš kandidat otvarao vrlo bitna pitanja’, kaže Vulin
  • HDSSB će u pozvati birače da u drugom izbornom krugu glasuju po savjesti
  • U HDZ-u i dalje očekuju da će i birači HDSSB-a podržati Kolindu Grabar-Kitarović

 

 

“Na Predsjedništvu stranke i na Glavnom odboru predložio sam i pozvao birače i simpatizere HDSSB-a da svakako za dva tjedna iziđu na izbore i glasuju po svojoj savjesti”, izjavio je za Nacional predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin.

Kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić u prvom je izbornom krugu predsjedničkih izbora podbacio, što je priznao i Vulin.

“Očekivali smo bolji rezultat jer nam se čini da je naš kandidat otvarao vrlo bitna pitanja. Nije bio agresivan kako mu neki impliciraju, imao je svoj stil kojim se isticao od drugih. Ne zamjeram mu ništa i nije me razočarao. Ovom prigodom želim čestitati Ivanu Viliboru Sinčiću jer je kao mladi čovjek koji se tek pojavio u politici postigao vrlo dobar rezultat”, kaže Vulin.

Ovo su drugi izbori, nakon onih za Europarlament, na kojima se natječe Savez za Hrvatsku. U oba su slučaja osvojili manje od 15 posto glasova. Na izborima za Europarlament njihov je kandidat ostao bez mandata, iako su već bili počeli slaviti njegov ulazak u tu instituciju. Vulin je za Nacional izjavio da će o ostanku u Savezu za Hrvatsku odlučiti naknadno.

Premda će HDSSB pozivati birače da u drugom izbornom krugu glasuju po savjesti, u HDZ-u i dalje očekuju da će i birači HDSSB-a podržati Kolindu Grabar-Kitarović. Upitno je hoće li se to doista i dogoditi, kao i koliko će se dugo Savez za Hrvatsku uspjeti održati na okupu.

Komentiraj