JEFF LIPSKY

PRVI NASTUP U HRVATSKOJ NA PROLJEĆE 2016. Koncert Chrisa Cornella rasprodan u tri sata

Jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih rock pjevača Chris Cornell premijerno će nastupiti u Hrvatskoj 14. travnja 2016. u dvorani Lisinski povodom predstavljanja novog samostalnog albuma ‘’Higher Truth’’. Pjevač i gitarist koji je slavu stekao pjevajući s bendovima Soundgarden, Audioslave i Temple Of The Dog, kao i kroz samostalnu karijeru, nikada ni s jednim bandom nije nastupao u ovom dijelu Europe, a i najavljeni akustični koncert bit će jedini u regiji.

Chris Cornell, višestruki dobitnik Grammyja, na krilima sjajnog novog studijskog albuma “Higher Truth” krenuo je ove godine na veliku svjetsku turneju na kojoj izvodi pjesme iz svih faza svoje bogate karijere i prvi put će posjetiti i Hrvatsku. Posebno aranžiran akustični nastup, prema Chrisovim željama, događa se isključivo u najboljim koncertnim dvoranama svijeta, među koje je uvršten i Lisinski. Tako se KD Vatroslava Lisinskog našla uz rame s prestižnim mjestima u kojima Cornell nastupa, a to su Royal Albert Hall u Londonu, Sydney Opera House u Sydneyju ili Beacon Theatre u New Yorku.

Soundgarden, rock grupa koju je 1984. osnovao i bio joj frontmen, studijske albume prodala je u desecima milijuna primjeraka i izbacila neke od najvećih hitova 90-ih godina. Karijeru je kasnije nastavio u grupi Audioslave, a paralelno je objavljivao solo albume i pisao filmsku glazbu.

Ulaznice za koncert u Lisinskom rasprodane su u svega tri sata, a kako je Cornell 2012. godine osnovao The Chris and Vicky Cornell Foundation, udrugu koja se brine za napuštenu, zlostavljanu i zanemarivanu djecu i djecu bez doma, sedam kuna od svake prodane ulaznice namijenjeno je tom fondu.

Komentiraj