EPA/STEPHANIE LECOCQ

Predsjednica u SAD-u, danas se sastaje s Trumpom

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nalazi se u posjetu SAD-u, gdje će danas održati sastanak s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Predsjednica se s Trumpom sastaje na “Globalnom pozivu za rješavanje problema ovisnosti”, a navečer će s američkim predsjednikom i prvom damom Melanijom biti na svečanom prijemu za državnike u Lotte Palace hotelu na Manhattanu.

Grabar Kitarović će danas sudjelovati i na otvaranju Mirovnog sastanka na vrhu „Nelson Mandela“ (Nelson Mandela Peace Summit) u sklopu kojeg će održati govor, te sastanku na visokoj razini o agendi za mlade u organizaciji UNICEF-a i UN-ovog poslanika za mlade pod nazivom „Mladi 2030“ (Youth 2030). Na marginama su predviđeni i bilateralni sastanci predsjednice Republike s predsjednicima Kenije, Kube, Namibije i Paragvaja, predsjednikom Međunarodnog olimpijskog odbora i glavnim tajnikom UN-a, izvijestili su iz Ureda predsjednice.

Predsjednica će u utorak održati govor na Općoj skupštini UN-a i sudjelovati na sastanku na visokoj razini u organizaciji Glavnog tajnika UN-a o Akciji za očuvanje mira (Action for peacekeeping – A4P). Bilateralni sastanak Predsjednice Republike s predsjednikom Turske zaokružit će niz bilateralnih susreta koji su predviđeni u jutarnjem i poslijepodnevnom terminu, i to s jordanskim kraljem te predsjednicima Angole, Libanona i Paname, kao i s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije te predsjedavajućom Opće skupštine UN-a.

Komentiraj