VIDEO: POPIO SMRTONOSNI OTROV Ubio se Slobodan Praljak!

Screenshot

Bivši načelnik Glavnog stožera HVO-a general Slobodan Praljak umro je u bolnici u Haagu nakon što je u haškoj sudnici popio otrov pošto mu je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) potvrdio kaznu od 20 godina zatvora za ratne zločine, potvrdio je Hini izvor blizak Praljku.

Nizozemske vlasti pokrenule su službenu istragu a sudnica 1 u kojoj je Praljak proveo posljednje trenutke života je proglašena “mjestom zločina” i posve je osigurana od vanjskih utjecaja.

Žalbeno vijeće Haškog suda, podsjetimo, prekinulo je danas ročište na kojem je izricalo presudu šestorici čelnika Herceg- Bosne i to nakon što je Slobodan Praljak pred sudskim vijećem popio sadržaj bočice, a za koji njegovi odvjetnici tvrde da je otrov. Prije incidenta Prliću je potvrđena kazna zatvora od 25 godina, a Stojiću i Praljku od 20 godina.

Negodojući zbog ponovljene presude od 20 godina zatvora i uz riječi “”General Praljak nije ratni zločinac i s prijezirom odbacujem vašu presudu” Slobodan Praljak je iz džepa izvukao bočicu i ispio njezin sadržaj.

Ubrzo je nastala strka, netko je povikao da je riječ o otrovu a sudac Carmel Agius je prekinuo suđenje.

U pratnji specijalaca nizozemske policije ubrzo nakon nevjerojatnih događaja je, bez kontrole detektora, utrčala grupa ljudi. Pretpostavlja se da su posrijedi liječnici.

Sudac je naredio da nitko ne dira čašicu koju je Praljak naiskap ispraznio.

Po bivšeg zapovjednika HVO-a Slobodana Praljka, koji se možda otrovao u sudnici, upućen je helikopter, koji će sletjeti ispred zgrade Haškog suda.

Svim novinarima ispred sudnice naloženo je da se zbog toga maknu.

Stigla je i ekipa opremljena aparatom za defibrilaciju ugroženih pacijenata.

Izvjestitelji s mjesta događaja javljaju da vlada opći košmar i da je potpuno evidentno da Haaški tribunal nije rezervirao protokol za ovakve nepredviđene događaje.

Navodno je supruga Praljkova suoptuženika Milivoja Petkovića rekla da je doista riječ o otrovu i da se medicinsko osoblje bori za njegov život. Tako je u kamere HRT-a rekao saborski zastupnik HDZ-a Marinko Krešić.

Iz hrvatskih diplomatskih izvora doznaje se da je hrvatska veleposlanica Andrea Gustović-Ercegovac od suda zatražila informacije o stanju generala Praljka, koji je hrvatski državljanin.

 

 

 

Komentiraj