Ravnateljstvo policije potvrdilo je u četvrtak poslijepodne da policija temeljem naloga državnog odvjetništva “provode izvide” u Agrokoru.

Temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu policija provodi izvide, no zbog zakonskih odredbi o tajnosti izvida ne možemo dati više informacija, kazali su u Ravnateljstvu policije.

Neslužbeno se doznaje da se izvidi posljedica kaznene prijave koju je, “kao građanin”, podnio predsjednik Sabora Božo Petrov.

O podnošenju prijave Državnom odvjetništvu protiv vlasnika koncerna Agrokor Ivice Todorića Petrov je izvijestio prošlog tjedna nakon sastanka u Vladi. Kazao je da je prijavu temeljio “na onome što se dalo čuti iz medija”.

“Ono što je izišlo u medijima, pobuđuje sumnje. Ako je gospodin Todorić čist, on će to dokazati. Neka institucije odrade svoj posao”, rekao je Petrov.

Ministar pravosuđa Ante Šprlje prokomentirao je dan kasnije da su svi koji imaju saznanja o nekom kaznenom djelu to dužni prijaviti, bez obzira je li riječ o običnom građaninu, ministru ili predsjedniku Sabora.

Na novinarsko pitanje može li se dogoditi da Petrovljeva prijava godinama “u ladici” čeka na rješavanje što je čest slučaj u hrvatskom pravosuđu Šprlje je kazao kako se nada da se to neće dogoditi.

Podsjetimo, Nacional je u novom broju pisao o započetim policijskim izvidima uz nepravilnosti povezanim s poslovanjem Agrokora.

“Policiju ni u kom slučaju ne interesira to da utječe na budućnost poslovanja Agrokora. Zanima je je li bilo nepravilnosti u prošlosti, kako je do toga došlo te jesu li postojali i neki vanjski faktori koji su to omogućili. Dosta je bilo toga što se nekoć radilo, a što je Agrokor uopće dovelo u situaciju da potencijalno ugrozi funkcioniranje kompletnog gospodarstva. Policija se, slikovito govoreći, u ovoj situaciji ponaša poput liječnika – ući će dubinski u problematiku te će potom postaviti dijagnozu koja će se potencijalno pretvoriti u kaznene prijave”, izjavio je u ponedjeljak poslijepodne za Nacional izvor upoznat s postupanjem policije.

>> EKSKLUZIVNO MOSTOV PLAN ZA HAPŠENJE IVICE TODORIĆA

Komentiraj