NIKOLA GRMOJA: ‘PETROV JE TODORIĆA HTIO PRIJAVITI JOŠ PRIJE TRI TJEDNA’

Policija počela izvide, sumnja se da su lažirana financijska izvješća o poslovanju Agrokora

Policija je započela izvide vezane uz indicije da postoje nepravilnosti povezane s poslovanjem Agrokora. Ti su izvidi u tijeku već više tjedana. Policija u tom slučaju ništa ne prejudicira nego je zainteresirana za to da ustanovi kakvo je činjenično stanje kada je riječ o indicijama s kojima o toj temi raspolažu.

“Policiju ni u kom slučaju ne interesira to da utječe na budućnost poslovanja Agrokora. Zanima je je li bilo nepravilnosti u prošlosti, kako je do toga došlo te jesu li postojali i neki vanjski faktori koji su to omogućili. Dosta je bilo toga što se nekoć radilo, a što je Agrokor uopće dovelo u situaciju da potencijalno ugrozi funkcioniranje kompletnog gospodarstva. Policija se, slikovito govoreći, u ovoj situaciji ponaša poput liječnika – ući će dubinski u problematiku te će potom postaviti dijagnozu koja će se potencijalno pretvoriti u kaznene prijave”, izjavio je u ponedjeljak poslijepodne za Nacional izvor upoznat s postupanjem policije.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
IZVORBerislav Jelinić i Orhidea Gaura Hodak
Podijeli objavu
Prethodni članakOdbor za pravosuđe podržao ‘zakon o Agrokoru’, SDP kritičan
Sljedeći članakCIEN MEN Tomislav Petranović postao zaštitno lice kozmetičke linije
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.