Pomoćnik ministra Medveda vrijeđao policajce u kafiću u Vukovaru, razbio i vrata u postaji

U noći s petka na subotu, oko 00:35 sati, u kafiću u središtu Vukovara policija ja zatekla nekoliko osoba u konzumiranju pića, a tom prilikom je došlo i do narušavanja javnog reda i mira.

Iz PU Vukovarsko – srijemske su istaknuli kako je prilikom legitimiranja jedne muške osobe, koja je odbijala dati na uvid osobnu iskaznicu, druga muška osoba je negodovala prema policijskim službenicima te narušavala javni red i mir.

Interventna policija obojicu je zbog toga privela u prostorije PP Vukovar pri čemu je jedna od te dvije osobe dovedena uz uporabu tjelesne snage. U službenim prostorijama policije utvrđeno je da se radi o 61-godišnjaku i 40-godišnjaku te je nad njima provedena prekršajna obrada zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

“Nakon dovršene obrade dvojica muškaraca puštena su iz službenih prostorija te će ih policija prekršajno prijaviti zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici. S obzirom da je 61-godišnjak prilikom ulaska u službene prostorije svojom radnjom uzrokovao oštećenje inventara, policija će o tome izvijestiti nadležnu instituciju zbog donošenja odluke o postojanju elemenata protupravnosti u njegovom ponašanju”, stoji u priopćenju policije.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, riječ o 61-godišnjem Stjepanu Sučiću, državnom tajniku u ministarstvu branitelja i prvom čovjeku Ureda za zatočene i nestale u tom ministarstvu te Krunoslavu Šeremetu, ravnatelju Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru.

Sindikat policije: “Ispad Medvedovog državnog tajnika pokušava se zataškati”

Medved: “Čuo sam se sa Sučićem, pokušavam rekonstruirati što se dogodilo”

Komentiraj