Sindikat policije: “Ispad Medvedovog državnog tajnika pokušava se zataškati”

Nakon što je u javnost izašla vijest o nasilnom ispadu državnog tajnika Ministarstva branitelja Stjepana Sučića, reagirao je i Nacionalni sindikat policije.

Priopćenje potpisuje predsjednik sindikata Nikola Kajkić, a upućeno je premijeru Andreju Plenkoviću i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću.

“Predsjedniče Vlade RH, poštovani Ministre unutarnjih poslova, po našim saznanjima navedeni su pušteni na intervenciju koja je navodno došla sa razine Ministara iz Vlade RH, a ovaj događaj se pokušava iskriviti, prikriti i zataškati, a policajce na taj način poniziti! što mi kao Nacionalni sindikat nikada nećemo dopustiti. Dužni ste bez odgode, odmah postupiti i utvrditi zbog čega nisu poduzete radnje sukladno odredbama Prekršajnog Zakona, Zakona o kaznenom postupku, Kaznenog Zakona i Zakona protiv javnog reda i mira”, navodi se.

Kajkić dodaje da su privedene osobe “nastavile sa narušavanjem javnog reda i mira na način da su vrijeđali i ponižavali Hrvatske policajce u njihovom radu i postupanju, čak su im i prijetili riječima: ‘Znate li vi tko sam ja i tko smo mi, ostat će te bez posla i dr. prijetećim riječima’, uslijed postupanja iste osobe odbijale su na uvid dati osobnu iskaznicu kako bi policija utvrdila njihov identitet, te su zbog istoga i privedene u prostorije Policijske postaje Vukovar, a pri privođenju su nad istima uporabljene fizička snaga i sredstva za vezivanje zbog pružanja otpora”.

“Kako smo već i spomenuli, zbog narušavanja javnog reda i mira i nepoštivanja mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, od strane policijskih ophodnji “tri osobe“ su privedene u prostorije Policijske postaje Vukovar, gdje je visoki dužnosnik Vlade, po našim saznanjima zaprimljenih od kolega policajaca isti psovao jednom policajcu „majku četničku“, te prijetio policajcima koji su postupali prema istima riječima da će (visoki dužnosnik) otići kući po oružje i sve ih ubiti, tijekom navedene galame i prijetnji, visoki dužnosnik je razbio vrata i staklo na istima uslijed čega je teže ozlijedio i ruku, a nakon čega su isti suprotno odredbama Prekršajnog odnosno Zakona o kaznenom postupku pušteni kućama”, ističe se u priopćenju.

Kajkić navodi i da su privedeni trebali biti uhićeni temeljem odredbi Zakona o kaznenom postupku, te se trebao zatražiti pritvor za njih.

“Temeljem odredbi istog zakona, a u svezi sa odredbama kaznenog Zakona u zakonskom roku predane pritvorskom nadzorniku a nakon toga ispitane pred nadležnim državnim odvjetništvom, te po odluci nadležnog Županijskog državnog odvjetnika pušteni kući ili pred nadležnim Županijskim sudom, i sucem istrage zatražiti eventualno pritvor za iste (zbog ponavljanja djela, utjecaja na svjedoke, bijega), što nije učinjeno, po našim saznanjima isključivo i samo iz razloga što se navedeni događaj pokušava prikriti”, piše Kajkić i dodaje da se radi o političkom pritisku.

Pomoćnik ministra Medveda vrijeđao policajce u kafiću u Vukovaru, razbio i vrata u postaji

Komentiraj