Početak svjetske turneje Dire Straitsa bio je u Splitu 25. travnja 1985.

Dana 25. travnja 1985. grupa Dire Straits je nastupila u Splitu gdje je počela svjetska turneja promocije albuma ‘Brothers in Arms’.

Jedan od organizatora kasnije se prisjećao:”Prvi put je u Jugoslaviju došla Europa i svijet. Bilo je to savršenstvo! Najbolje ikada na ondašnjim prostorima! Neopisiv je bio osjećaj kada je udrija prvi zvuk gitare, čini mi se da dvorana još uvijek zuji od toga. Prestrašno je koliko je to bilo dobro. To nije dobro ni čuti ni vidjeti jer ti je poslije toga sve lošije. Dire Straitsi su došli nekoliko dana prije koncerta i svakodnevno su po 6-7 sati izvodili probe. Mi smo u tu njihovu produkciju gledali kao u svemir.” Zapisano je i da je splitska publika Mark Knopfleru skandirala ‘Marko, Marko’.

Inače, grupa je od 4. do 13. travnja boravila u Dubrovniku, gdje je u dvorani ‘Gospino polje’ uvježbavala repertoar za nastupajuću turneju, da bi se potom preselila u Split i sve do 25. travnja paklenim tempom radila završne pripreme, ovoga puta sa kompletnim razglasom, svjetlom i ekipom od 45 ljudi. Idući mjesec gostovali su u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani.

Komentiraj