Plenković pozvao građane na cijepljenje: “Dao sam vrlo jasnu zadaću ministru zdravstva i HZJZ-u”

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u subotu je boravio u Požegi, gdje je prilikom obilaska kandidata za lokalne izbore komentirao aktualnu situaciju s cijepljenjem. Istaknuo je da je do sada cijepljeno više od 700 tisuća građana.

“To je više od 20, 21 posto odrasle populacije. Osigurali smo dovoljne količine cjepiva, na tjednoj bazi imat ćemo isporuku od oko 300.000 doza što Pfizera, što AstraZenece, što Moderne, uskoro i Johnson&Johnsona”, rekao je Plenković. Još je jedfnom apelirao na građane da se cijepe. “Cijepljenje je dobro, cijepljenje je potrebno, koristi od cijepljenja su veće nego rizici koji su s njim povezani, pozivam sve da to učine”, poručio je.

Plenković je rekao da je ministru zdravstva i HZJZ-u dao ‘vrlo jasnu’ zadaću. “Oni su to prenijeli dalje na županijske zavode za javno zdravstvo, na cijelu našu mrežu primarne zdravstvene zaštite i obiteljske liječnike – da se proces intenzivira”, rekao je predsjednik Vlade i HDZ-a.

Dodao je da vjeruje da će se na taj način potrošiti doze koje će stići. “Omogućit ćemo ljudima da steknu zaštitu i na taj način ćemo omogućiti i kvalitetniju turističku sezonu i normalno funkcioniranje gospodarstva, normalno funkcioniranje društva. To je zajednička zadaća, pozivam sve – što više možemo, procijepimo se i organizirajmo se na što bolji način”, rekao je Plenković, prenosi Dnevnik.hr.

Istaknuo je i da vjeruje da će s procjepljivanjem turističkih djelatnika poslati dodatnu poruku. “Kampanja je počela u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i nastavit će se diljem obalnih županija i na taj način će ta poruka biti dodatno osnaženo i moći ćemo privući više turista”, rekao je Plenković.

Naveo je kako smatra da će HDZ ponovno pobijediti u slavonskim županijama. Komentirao je i Peđu Grbina i SDP i rekao da su cementirani na 15 posto. “Grbin je ošamućen jer nisu uspjeli skupiti niti polovinu potpisa za župana u Osječko-baranjskoj županiji”, dodao je Plenković i naveo da HDZ ne politizira vojsku. “Već to radi ovaj koji radi njegov posao, a to je Zoran Milanović. On igra njegovu ulogu i glumi šefa oporbe”, rekao je Plenković.

Komentiraj