Plenković posjetio Jasenovac i Ušticu

HINA

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je u srijedu Jasenovac i Ušticu u Sisačko-moslavačkoj županiji koji se pripremaju za vodeni val Save i informirao se o poduzetim mjerama obrane od poplave.

Premijer je sudjelovao na sastanku Stožera za obranu od poplava na tome području, na kojem su, među ostalim, bili i župan Ivo Žinić i načelnica općine Jasenovac Marija Mačković.

Zahvaljujući predanom angažmanu svih nadležnih državnih, županijskih i gradskih službi situacija je, istaknuto je, pod kontrolom uoči nadolazećih povišenih razina vodostaja. Premijer je istaknuo i važnost Hrvatskih voda, vatrogasaca i drugih službi koji pripremaju Jasnovac, Ušticu i dio Mlake za moguće više vodostaje Save, jer je nedaleko ušće Une u Savu i povećane su razine vode koje dolaze iz BiH.

Dostavlja se pomoć kome je potrebna, zahvaljujem se Crvenom križu i svima koji su spremni pomoći, rekao je, uz ostalo, Plenković.

Premijer je istaknuo da Vlada radi na dugoročnom i kvalitetnom rješenje problema u obrani od poplava.

Premijer očekuje veću izlaznost na EU izbore i pobjedu HDZ-a

Na pitanje u vezi sa sjednicom Predsjedništva HDZ-a na kojoj je, po tvrdnji novinara, najavio sankcije i pozivao na odgovornost budu li loši rezultati na europskim izborima, Plenković je uzvratio protupitanjem: Jeste li Vi bili tamo?

Najavio je HDZ-ovu pobjedu na europarlamentarnim izborima, još jednu veliku pobjedu, treću u nizu nakon, parlamentarnih i lokalnih, od kako je on predsjednik stranke, jer ima najbolje kandidate, program i kampanju. Cilj nam je da što veći broj ljudi izađe na izbore, to je dobro radi demokratskog legitimiteta izbora i rada budućih zastupnika. Očekujem maksimalan rezultat u svim krajevima Hrvatske, poručio je Plenković.

Na novinarsku tvrdnju da se ne očekuje velika izlaznost, Plenković je rekao da očekuje veću izlaznost nego 2013. i 2014., bila je 20 pa 25 posto, neka sad bude 30 posto i idemo prema tome.

HDZ ide sam na izbore, za razliku od prošla dva puta i smatram da je to odlična oduka i s njome se slažu baš svi na svim razinama u stranci, naši kandidati imaju šansu biti vidljivi svaki na svoj način, ali i da kao najveća i najodgovornija stranka vodimo kohezivnu kampanju i da radimo svi kao jedan tim, rekao je Plenković.

Komentiraj