Plenković najavio posebne potpore poljoprivrednicima, najavio i paket zakona za suzbijanje nasilja nad ženama i djecom

U Zagrebu je održana sjednica Šireg predsjedništva HDZ-a, a izjavu je nakon sjednice dao predsjednik stranke Andrej Plenković.

Plenković je najavio dvije krupne teme na sutrašnjem početku sjednice Sabora. Govorio je i o 464 milijuna eura vrijednom paketu mjera i ostalim ulaganjima kojima se planira pomoći građanima da se nose s krizom. Već tradicionalno, Plenković ponavlja kako se šalje snažna poruka potpore građanima i gospodarstvu. Kaže i kako će cijene struje i plina ostati nepromijenjene. Govori i kako se daju posebne potpore poljoprivrednicima koji su stradali zbog ljetnih oluja, a jednako tako i onima koji su pogođeni svinjskom kugom.

Plenković kaže i kako su druga velika tema na sjednici Predsjedništva bili infrastrukturni projekti. Podsjetio je da je probijena druga cijev tunela Učka.

“Kao što smo Pelješkim mostom povezali jug s ostatkom Hrvatske i odlučili da do Dubrovnika idemo s punim profilom autoceste, tako ćemo zaokružiti cijelu mrežu autocesta. Autoputem smo integrirali Baranju kroz koridor 5C. Pritom, Istra, jug, Baranja, a i važan projekt za obnovu, dovršetak autoceste Zagreb –  Sisak koja će biti gotova da Uskrsa”, nabraja.

Ovo će desetljeće biti desetljeće zaokruživanja krupnih ulaganja u infrastrukturu. Taj ćemo posao završiti u nerednih sedam, osam godina”, kaže.

S&P je u petak objavio izvješće u kojemu je revidirao izglede hrvatskog gospodarstva iz stabilnih u pozitivne i Plenković kaže kako ne može dovoljno podcrtati koliko je to važno. “Na taj način izravno uvaživši postignuća vlade koju predvodi HDZ su poslali poruku da su spremni revidirati ocjenu. Mi smo sada samo stepenicu od slova A, a kad se tamo uđe, to znači da smo u krugu zemalja čija se reputacija vidi na način upravo onako kako smo htjeli da Hrvatska izgleda”, kaže.

Plenković kaže da je predstavljen i paket zakona za suzbijanje nasilja nad ženama i djecom. “To je izraz političke volje naše Vlade da što je moguće više djelujemo preventivno prema nasilnicima, a kad se ono jednom dogodi da ga najstrože sankcioniramo”, govori Plenković najavljujući da taj paket uskoro ide u javno savjetovanje, piše N1.

Plenković je, govoreći o svinjskoj kugi koja je poharala svinjogojstvo, osobito na istoku Hrvatske, pozvao sve da se vode preporukama veterinara i stručnjaka, a izjavio je i da će kompenzirati štete onima koji će ih imati.

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner