‘NI SAM NE ZNA…’ Marijana Puljak: Sumnjamo da je Dabro stekao diplomu u Travniku. Tamo ih prodaju na pumpi

Autor:

15.02.2024., Zagreb - U Saboru je odrzana 32. sjednica Predsjednistva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika kojom je predsjedao predsjednik Gordan Jandrokovic. Tema sjednice bila je preseljenje Sabora za vrijeme obnove zgrade na Markovu trgu. Nakon sjednice sudionici su dali izjave za medije. 
 Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Centra Marijana Puljak u nedjelju se za HRT osvrnula na Josipa Dabru, ministra poljoprivrede Domovinskog pokreta koji ranije nije znao reći novinarima koliko je dugo studirao i koju je razinu fakulteta završio.

“U petak sam čitala životopise novih ministara. Ono što mi je nedopustivo što smo u životopisima uočili. Po životopisu gospodina Dabre, a i po onome što je govorio u medijima nismo uopće sigurni da je završio fakultet, gdje ga je završio, koliko godina je studirao. Sam ne zna odgovoriti na to pitanje“, rekla je Marijana Puljak.

SPORNI ŽIVOTOPIS Puljak pitala Dabru je li mu Grad Otok platio ‘kurs za trenera’

Dodala je da postoje sumnje da je Dabro stekao diplomu pod sumnjivim okolnostima na Univerzitetu u Travniku koji je “poznat po prodavanjima diploma na pumpnim stanicama”.

“Postavit ćemo i zastupničko pitanje i zahtjeve na pristup informacijama da utvrdimo je li njegova diploma vjerodostojna. HDZ-ova vlada je poznata po slučajevima plagiranja doktorata, kombija u kojima su HDZ-ovci išli preko vikenda u Osijek po diplome i doktorate. Domovinski pokret podržava takvu vladu i želimo provjeriti imamo li prvog ministra čija diploma nije vjerodostojna”, izjavila je Marijana Puljak.

TRI ILI PET GODINA Širi se snimka jednog od pregovarača DP-a, zbunilo ga pitanje o školovanju. Evo kako se opravdao

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.