PBZ

PBZ volonteri educiraju učenike o financijskoj pismenosti i sigurnosti na internetu

Privredna banka Zagreb u sklopu obilježavanja Europskog tjedna novca organizira brojne aktivnosti.

Inicijativa Intese Sanpaolo Umjetnost štednje (The Art of Saving) koja je osmišljena u torinskom Muzeju štednje (Museo del Risparmio) se od listopada 2017. godine provodi se u svim međunarodnim bankama Grupe pa tako i u Privrednoj banci Zagreb (PBZ). S ciljem uvođenja strateškoga volontiranja u svrhu provođenja financijske edukacije, organiziraju se raznovrsne aktivnosti kojima je cilj obuhvatiti što veći broj mladih i odraslih te im učiniti dostupnu financijsku edukaciju.

PBZ je osnovao tim od pedeset zaposlenika-EduVolontera  koji su dosad u  sklopu ove inicijative u 43 škole i 20 gradova diljem Hrvatske održali 177 radionica za osnovnoškolce i srednjoškolce.

Nakon pokrenutih radionica u osnovnim školama pod nazivom ‘Djeca i štednja’ i ‘Ti odlučuješ PBZ provodi’ i edukaciju za srednjoškolce kroz radionice pod nazivom ‘Financijski savjetnik’  od ove godine provodi se i nova edukacija na temu ‘Sigurnost na internetu’. Ova tema predviđena je za više razrede osnovnih škola i za srednje škole. Financijska edukacija će se provoditi u školama u Osijeku, Splitu i Zagrebu.

U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom u sklopu projekta ‘Više znamo, bolje razumijemo’ banka sudjeluje u edukaciji učenika i profesora srednjih škola. Glavne teme edukacije odnose se na osnovne pojmove i principe poslovanja banaka, štednju i osiguranje depozita, platne kartice, plaćanje putem interneta, mobilno bankarstvo i upravljanje osobnim financijama.

Također, inicijativa pod nazivom ‘Muzej u školi, škola u muzeju’ uključuje organizirane posjete škola tijekom Europskoga tjedna novca PBZ-ovu Muzeju u Zagrebu.

Komentiraj