Oporba u proceduru uputila prijedlog za raspravu o povjerenju Viliju Berošu

Klub zastupnika SDP-a u saborsku proceduru uputit će Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru Viliju Berošu.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u utorak je novinarima poručio da Beroš mora otići. “Jutros smo predali prijedlog za raspravu o povjerenju Viliju Berošu. Inicijativu su podržali svi saborski klubovi osim Suverenista”, rekao je Grbin i dodao da će i Suverenisti, usprkos tome što nisu dali potpis za ovu inicijativu, podržati prijedlog za opoziv ministra zdravstva.

“Razlozi zbog kojih smo to pokrenuli su jasni svima: Nagomilani dugovi u zdravstvu zbog kojih je bolnicama u jeku pandemija obustavljena isporuka lijekova, ogromni problemi sa sustavom cijepljenja… uz to saznamo da postoje i indcije, u najbolje slučaju, za pogodovanje u izradi sustava Cijepi se” , istaknuo je predsjednik SDP-a i spomenuo namještene natječaje koji su obustavljeni tek kad su mediji počeli pisati o njima.

Grbin je poručio da Ministarstvo zdravstva ne funkcionira, a reformi nema. “Koliko se to odražava na život i zdravlje ljudi najbolje se vidi zadnjih dana na slučaju Klinike za tumore”, rekao je Grbin i poručio da je n ajodgovornija osoba koja je na čelu sustava. Zaključio je da Beroš za zdravstveni sustav nije napravio ništa.

Komentiraj