Ognjen Kraus: “Tri kolone pokazuju Hrvatsku u kojoj živimo”

Predsjednik koordinacije Židovskih općina u RH Ognjen Kraus dao je u četvrtak izjavu za novinare, nakon što je položio vijenac prilikom obilježavanja 76. obljetnice proboja posljednjih zatočenika iz ustaškog logora Jasenovac.

“U postupku je zabrana pozdrava Za dom spremni, ja vjerujem da će taj postupak ići dalje”, rekao je Kraus na početku i dodao da su dosad održana tri sastanka. “Ja odustao od toga nisam. Ja se nadam da ćemo do ljetnog raspusta to dovesti do Sabora”, rekao je Kraus.

“Na prvom i drugom sastanku su bili i predstavnici HDZ-a, uspio sam prikupiti te predstavnike i smatram da ako postoji dobra volja, da nema problema da se to izglasa i ako premijer i oni iz HDZ-a poduzmu ono što govore. U sastavu te Vlade su i oni koji smatraju da se taj zakon treba izglasati, po uzoru na zakon kakav je na snazi u Njemačkoj i Austriji”, istaknuo je Ognjen Kraus, prenosi N1.

Na pitanje bi li bio s državnim vrhom da nisu bila odvojena izaslanstva, poručio je da je sve već rekao: “Jako se malo učinilo. Vode se nekakvi početni razgovori i ne mogu reći da se ništa ne radi. Naravski da se i dan danas dokazalo ono da smo potpuno podijeljeni i da nismo u stanju kad se obilježavaju ovakve stvari prijeći preko nekih stvari i to napraviti na nivou. Mislim da ovo što se danas dogodilo pokazuje sliku Hrvatske u kojoj živimo”.

 

Komentiraj