Od Tuchela se oprostio samo Mbappe: “Nažalost, ovo je nogometni zakon”

Francuski prvak Paris Saint Germain na badnjak je smijenio trenera Thomasa Tuchela. Ova odluka došla je nakon pobjede od 4:0 nad Strasbourgom, ali fracuski mediji pišu da je Tuchelu ‘presudio’ jedan intervju u kojem je izjavio da se u klubu nije osjećao kao trener nego kao sportski političar.

“Iskreno, u prvih šest mjeseci ovdje osjećao sam se više kao sportski političar, ministar sporta nego trener. Ja volim nogomet, a u ovom klubu ne radi se uvijek o nogometu. Nekad napravim zamjenu, pa to bude tema dva tjedna. Onda pomislim: ‘Samo želim trenirati'”, rekao je za njemački Sport1. Kasnije je kazao da se šalio i da je njegova izjava loše prevedena, ali očito je bilo prekasno.

Na Tuchelovo mjesto trebao bi doći Argentinac Mauricio Pochettino. Od sada već bivšeg trenera, javno se oprostio tek jedan nogometaš PSG-a, Kylian Mbappe. “Nažalost, ovo je nogometni zakon. Nitko neće zaboraviti vrijeme koje ste proveli ovdje. Ispisali ste prekrasnu stranicu u povijesti kluba. Hvala, treneru”, napisao je mladi nogometaš na Instagramu.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]