NOVI NAPAD: Najmanje troje ranjenih u eksploziji u Istanbulu

FaH

Tri su osobe ranjene u subotu kada je u Istanbulu u blizini autobusne postaje eksplodirala bomba, izvijestila je agencija Dogan.

Eksplozija je odjeknula u četvrti Mecidiyekoy u europskome dijelu grada. Ozlijeđeni su prebačeni u bolnicu, no zadobili su lakše ozljede, piše agencija.

Polcija je blokirala područje grada u kojem je eksplodirala bomba. Nadlijeće ga helikopter.

Istanbul je i ranije bio poprište krvavih napada koji se pripisuju kurdskim pobunjenicima i džihadistima Islamske države.

Ranije u subotu policija je izvela kontroliranu eksploziju torbe ostavljene na glavnom istanbulskom trgu Taksimu, prenose očevici, samo nekoliko sati nakon što je američko veleposlanstvo upozorilo na moguće terorističke napade.

Policija je okružila Taksim, trg oko kojeg se nalazi puno hotela i restorana dok su pirotehničari pregledavali torbu. Kasnije su izveli kontroliranu eksploziju koja je odjeknula trgom, kažu očevici.

Policajac na licu mjesta potvrdio je da se radilo o torbi, ali zasad nema drugih pojedinosti.

Sjedinjene Države upozorile su u subotu svoje državljane na moguće napade na turiste u Istanbulu i Antaliji, u zemlji u kojoj je u posljednjih devet mjeseci izveden niz smrtonosnih napada.

Američko veleposlanstvo u Ankari informiralo je američke državljane da postoji prijetnja napadima na turistička područja, posebice na javna mjesta i obalu u Istanbulu i Antaliji, dvije vodeće turističke destinacije.

U petak navečer je Izrael izdao slično upozorenje i pozvao svoje građane da se vrate iz Turske zbog neposredne opasnosti od napada u turističkim odredištima.

Prije točno tri tjedna, bombaš samoubojica se raznio u trgovačkoj ulici u središtu Istanbula i ubio četiri strana turista, od kojih troje izraelskih. Turska vlada je za taj napad optužila džihadističku skupinu Islamsku državu.

Turska mjesecima živi u stanju pojačane pripravnosti zbog neviđenog niza napada pripisanih IS-u ili povezanih s nastavkom kurdskog sukoba.

Komentiraj