Minimalan poraz ‘Bumbara’ protiv Varaždina u četvrtfinalu županijskog kupa

Varteks nije uspio ući u polufinale Kupa ŽNS. U gradskom derbiju na ‘Slobodi’ bolji je bio NK Varaždin s kasnim golom Fućaka u 87. minuti, ali Bumbari su tijekom cijelog susreta odlično parirali prvoligašu.

Na tribini varaždinskog stadiona skupilo se gotovo petstotinjak gledatelja koji su mogli uživati pravom nogometnom danu. Dodatni čar utakmici dalo je nevrijeme i pljusak koji je počeo padati sredinom prvog poluvremena u kojem su dobre šanse zabilježile obje momčadi.

‘Bumbari’ su inicijativu pokazali od prve minute, pokazali da se ne misle braniti, napadački trojac Skoliber – Šoštarić – Kosir u nekoliko je navrata stvarao probleme obrani Varaždina.

U 16. minuti Skoliber je imao čistu priliku jedan na jedan s Mrmićem u kojoj je Varteks mogao povesti, ali je loptu poslao nekoliko metara pored gola. Varaždin zatim počinje prijetiti, a Pozder pokazuje sigurnost na Varteksovom golu.

Kako je počelo drugo poluvrijeme, tako je Varteks opet bio aktivniji, ubacivanjima s boka i kontrama, ali dominacija u posjedu lopte bila je na strani Varaždina. Prvoligaš je bio opasan iz nekoliko neugodnih slobodnjaka, a Varteks preko Kosira, koji u 55. minuti puca nekoliko centimetara iznad gola i Malenovića iz daljine pokušava stvoriti prednost.

U 64. minuti opasan je Varaždin, Đurasek puca s dvadesetak metara i pogađa stativu. U zadnjih dvadeset minuta ‘Bumbari’ uspostavljaju ravnotežu, sjajno pariraju prvoligašu, ušli su Žganec i Pomper te je sve mirisalo na pogodak. U jeku napada, ‘Bumbari’ su pomalo zaboravili na jednu brzu tranziciju Varaždina te Fućak dobiva dubinsku loptu, pretrčava Varteksovu obranu, izlazi pred Pozdera i zabija u 87. minuti za 1:0 Varaždina.

Do kraja susreta, Varteks riskira na sada već natopljenom terenu, pokušava doći do izjednačenja sjajnom kombinatorikom na sredini i eventualnih jedanaesteraca, ali uz tri minute sudačke nadoknade nije se stiglo napraviti više.

Navijači Varteksa i White Stonesi, mogli su biti zadovoljni igrom i zalaganjem, pogotovo ako se u obzir uzme izostanak nekih igrača. ‘Bumbari’ su iza sebe imali pravu podršku i pjesmu koja je odjekivala cijelo vrijeme s tribine Slobode, a već u subotu nastavlja se natjecanje u 3. HNL Sjever i gostovanje u Virju kod Podravca gdje će Varteks tražiti nova tri ligaška boda.

Komentiraj