RISTOVSKI Nemam nikakve posebne pripreme za Rujevicu, samo dolazim po još jedan trofej

Autor:

15.05.2024., stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Matej Mitrović profesorski je zatvorio sve prilaze svom golu, Stefan Ristovski opet odigrao odličnu utakmicu u fazi obrane protiv svog bivšeg kluba. Prva utakmica finala kupa, Dinamo – Rijeka 0:0. Što su rekli igrači?


Nismo se nagledali nekog bajnog nogometa u Maksimiru. Čim se igra na dvije utakmice priča je opreznija, uvijek je barem u podsvijesti ono ‘polako, pazi, imamo još i uzvrat.

Pa je uz dvije-tri prigode na obje strane zapravo bilo malo toga zanimljivoga u ogledu Jakirovićeve i Sopićeve momčadi u Zagrebu.

Trofej je u pitanju, a odluka pada – za tjedan dana na Rujevici! To će valjda biti spektakl, a ne čekanje na pogrešku i produžeci pa penali nakon ‘opreznih 0:0’.

“Imali smo oni i mi neke dobre prilike, ali eto… Ostalo se bez pogodaka, nitko nije došao niti do opipljivije, niti minimalne prednosti. Odluka pada na Rujevici”, pričao je Matej Mitrović, autor još jedne ‘profesorske’ izvedbe u riječkoj obrani.

Photo: Luka Batelic/PIXSELL

“Znali smo da imamo kvalitetu za zabiti Dinamu. I pokušavali smo doći do tog gola, ali danas nije išlo. No rezultat je zapravo pozitivan”.

Kako će se igrati na Rujevici, ova uspavanka ili…?

“Sad se najprije okrećemo Osijeku, to je jedna teška HNL utakmica koja nas očekuje i moramo se na to fokusirati. A tek onda ćemo razmišljati o uzvratu”, rekao je Mitrović.

SOPA: ‘Možda uvedu i Zlatni gol do uzvrata’. Jakir: ‘Već smo igrali na Rujevici. I pobijedili ih’

 

Ako je išta, Stefan Ristovski je – borac. I to je bilo prvo što mu je palo na pamet koju minut nakon susreta:

“Prava fajt utakmica, obostrano! Mi smo prvih 15 minuta dobro otvorili pa onda malo stali u blok jer… Rijeka je to, odličan protivnik. Remi je realan, idemo dalje. Regeneracija pa po pobjedu u Rijeci”, govorio je Ristovski.

“Žalimo što nismo zabili no nama čak ni ovaj rezultat nije loš. Mi ćemo i u Rijeci igrati otvoreno, da osvojimo i kup”.

Vjerojatno vas opet čeka neka ‘dobrodošlica’ u Rijeci. Imate li za to posebne pripreme?

“Ma ne pripremam se nikako posebno za Rujevicu. Nego idem po cilj zacrtan prije početka sezone. Idemo pobijediti i uzeti i drugi trofej”, rekao je Ristovski.

FINALE KUPA, RIJEKA – DINAMO 0:0 Trofej u igri, a igrači uspavaniji od trenera! Bez golova i pravog nogometa

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.